< Terug naar overzicht

1 op de 3 werknemers is bereid tot loonoffer voor behoud job

Een derde van de Nederlandse werknemers heeft schrik om zijn baan te verliezen. Eveneens een derde is bereid tot een loonoffer voor het behoud van hun baan.

Dat blijkt uit analyse van de antwoorden op de ‘ING Vraag van Vandaag’ op de website van ING van 5 tot en met 11 februari. Elke dag werd een andere vraag gesteld waarop gemiddeld 61.100 mensen per dag hebben gereageerd.

Een derde van de respondenten (32%) met een baan zegt bang te zijn deze te verliezen. Werk is voor een aanzienlijke groep blijkbaar zo belangrijk, dat een derde bereid is loon in te leveren voor het behoud van hun baan.

Eén op de zeven (17%) zegt minder dan 5% te willen inleveren, één op negen is bereid 5 tot 10% in te leveren. Vijf procent is zelfs bereid 10% loon in te leveren om zo hun baan veilig te stellen. Anderzijds is twee derde van de werknemers niet bereid loon in te leveren.

Nederlanders zijn ook pessimistisch over het snel vinden van een nieuwe baan. Meer dan zes op de tien (63%) ziet voor zichzelf niet de mogelijkheid om snel een baan te vinden. Slechts een vijfde is licht positief over de kansen om snel een nieuwe baan te vinden.

Bron: ING

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen