< Terug naar overzicht

1 op de 3 werknemers heeft romantische afspraak met collega

Wordt Valentijn ook op de werkvloer gevierd? Een studie wijst alvast uit dat vooral collega’s die geregeld laat doorwerken, vaak tot een date of zelfs relatie komen.

De Canadese carrièresite Career Builder publiceert een studie (bij meer dan 1000 werknemers in de privésector) waaruit blijkt dat 34% van de werknemers wel eens een romantisch afspraakje heeft gehad met een collega. Daarvan eindigde 26% zelfs in een huwelijk.

Zo’n kwart van de tortelduiven wijt de kantoorromance gewoonweg aan het feit dat ze op dezelfde afdeling werken. Zo’n 17% schrijft het toe aan laat doorwerkten en 13% verklapt dat een drankje na werktijd de aanleiding was. Voor 13% was een lunch de aanleiding en 9% schrijft de romance toe aan het werken aan een gezamenlijk project.

Dikwijls met de baas

Opmerkelijk: in meer dan 1 op de 3 van de ‘affaires’ betrof het een relatie met iemand in een hogere positie, al dan niet de eigen baas. En bij 1 op de 6 heet het officieel overspel (omdat op zijn minst één van de partners getrouwd is). Bijna de helft van de werknemers die een kantoorromance had, heeft deze geheim kunnen (of moeten) houden.

Bron: PW De Gids


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen