< Terug naar overzicht

1 op de 3 ondernemingen zal meer studenten aanwerven

Sinds 1 januari 2017 mogen studenten op jaarbasis 475 uren aan de slag gaan in plaats van 50 dagen. Deze nieuwe regelgeving wil bedrijven en studenten vooral meer flexibiliteit bieden. De aanpak lijkt zijn effect niet te missen: 30 procent van de bevraagde bedrijven geeft aan meer studenten aan te werven in 2017 dankzij de nieuwe regel.

Meer dan ooit zien bedrijven het belang in van een flexibele aanwervingsstrategie. Door een gezonde mix te creëren van permanente en tijdelijke medewerkers, kunnen bedrijven snel inspelen op veranderingen binnen een bedrijf. De vraag naar uitzendarbeid was dan ook nog nooit hoger. Dat blijkt uit cijfers van Federgon. In 2015 stelde de federatie van de HR-dienstverleners een het stijging vast van 11,16 procent en werd afgeklopt op 584.332 tijdelijke werknemers, onder wie 217.880 studenten. Voor 2016 steeg dit tot boven de 600.000 en ook het aantal studenten nam toe.

Het verbaast dan ook niet dat bedrijven met de nieuwe regelgeving nu nog meer studenten willen inschakelen. Deze aanpassing waarbij enkel de gewerkte uren worden bijgehouden, in plaats van iedere gewerkte dag, laat bedrijven toe om beter in te spelen op piekmomenten en biedt studenten meer mogelijkheden om nog regelmatiger en flexibeler aan de slag te gaan. Een student kan op piekmomenten bijvoorbeeld 3 uur worden ingezet, en dan worden alleen die 3 uren geteld in plaats van een hele dag.

Win-win

Studentenjobs werpen bovendien hun vruchten af voor beide partijen. Meer dan ooit kiezen studenten voor een job in functie van hun verdere carrière. Zo kunnen ze proeven van de job die ze na hun studies ambiëren en die ervaring is dan weer een interessante troef bij sollicitaties. Voor bedrijven biedt het dan weer de uitgelezen kans om nieuw talent vroeg aan het bedrijf te binden.

Bron: Robert Half (roberthalf.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen