< Terug naar overzicht

1 op de 3 liegt over loon tijdens sollicitatiegesprek

Uit recent onderzoek blijkt dat bijna 1 op de 3 sollicitanten (31 procent) zijn of haar loon verhoogt met minimaal 5 procent. 1 op de 6 doet er nog een schep bovenop en verhoogt dit zelfs met minimaal 10 procent.

Wanneer u solliciteert naar een (nieuwe) baan, welke informatie geeft u de HR- of rekruteringsmanager over uw huidige salaris? Dat was de vraag die aan meer dan 1017 respondenten werd gesteld in een onderzoek van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. De resultaten: 31 procent verhoogt zijn salaris met minimaal 5 procent, 1 op de 6 zelfs met minimaal 10 procent.

Aanwerven is onderhandelen

De zaken waarover tijdens een sollicitatie het meest onderhandeld wordt, zijn het loon (50 procent), de werktijd (43 procent) en een vast contract (43 procent). Bijna iedereen onderhandelt trouwens over zijn contract: minder dan 1 op de 5 werknemers accepteert het arbeidscontract zonder onderhandeling, zo blijkt uit het onderzoek.

Over opleidingsmogelijkheden (17 procent) en carrièreperspectief (14 procent) wordt in verhouding zeer weinig onderhandeld. Vaste primaire arbeidsvoorwaarden en zekerheid genieten de voorkeur boven een variabele beloning en langetermijnperspectief. De sollicitant vraagt dus meer om erop vooruit te gaan, maar zeker ook om onderhandelingsruimte te hebben als de werkgever lager inzet.  

Bron: Jobat.be

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen