< Terug naar overzicht

1 op de 3 Belgische werknemers mag thuiswerken

Werken vanop afstand zit de laatste jaren in de lift, maar niet voor iedereen, want slechts 1 op de 3 werknemers mag van zijn of haar baas (soms) thuiswerken. Bovendien maken bedrijven zelden duidelijke afspraken met hun thuis- en telewerkende medewerkers.

Werken wordt steeds flexibeler: we werken niet langer uitsluitend op vaste tijdstippen op een kantoor, maar meer en meer volgens glijdende werktijden, thuis of op een andere locatie die we zelf kiezen. HR-dienstverlener Tempo-Team bevroeg daarom 1050 werknemers en werkgevers naar de mogelijkheden voor flexibel werk in hun bedrijf.

De resultaten tonen dat ‘het nieuwe werken’, ook wel flexwerken genoemd, nog lang niet ingeburgerd is in de bedrijven in ons land: slechts 1 op de 6 werknemers zegt dat hun bedrijf ‘het nieuwe werken’ ondersteunt. Bovendien laat slechts een derde van de bedrijven de medewerkers af en toe thuiswerken tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes en maakt net geen 1 op de 5 bedrijven tijdsonafhankelijk werk mogelijk.

Glijdende werkuren zijn al iets beter verankerd op de werkvloer: 4 op de 10 bedrijven bieden hun werknemers een variabel rooster. Grote bedrijven doen het op het vlak van flexibel werken beduidend beter dan kmo’s en ook Nederlandstalige bedrijven staan een stapje verder dan hun Franstalige collega’s.

Werknemers vinden die flexibiliteit en werkvrijheid trouwens ook zeer belangrijk: de helft zegt dat ze liefst hun werkuren kiezen en meer dan 6 op de 10 bepalen ook liefst hun eigen planning. Plaatsonafhankelijk werken is dan weer vooral populair bij werknemers jonger dan 35.

Goede afspraken essentieel

Slechts weinig bedrijven voorzien de benodigde faciliteiten om flexwerk mogelijk te maken: amper 1 op de 3 werknemers laat weten dat het bedrijf zorgt voor een laptop, een smartphone en (internet)toegang vanop afstand.

Meestal zijn er geen duidelijke afspraken gemaakt tussen werkgever en werknemer rond thuis- en telewerken: in amper een derde van de bedrijven bestaat een regeling voor thuiswerken en in 1 op de 5 bedrijven zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot prestatiegebonden werken. Voor glijdende uren is de situatie iets beter: 4 op de 10 bedrijven voorzien daar een juridisch kader voor. Ook op dit vlak scoren grote bedrijven beter dan kmo’s.

Bron: Tempo-Team (tempo-team.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen