< Terug naar overzicht

1 op de 2 werknemers heeft geen idee of baas hem te hulp springt in noodsituatie

Bijna de helft van de werknemers heeft geen idee of hun werkgever in een noodsituatie hen snel en deskundig te hulp schiet. Ook weten werknemers bij calamiteiten vaak niet met wie ze contact moeten opnemen. In Nederland gaat het om 46 procent van de werknemers.

Om de zorgplicht goed uit te voeren, moeten werkgevers kunnen traceren waar hun mensen zijn. Vergeleken met andere Europese landen, staan Nederlanders het minst open om getrackt te worden. 28 procent van de werknemers wil niet dat hun werkgever weet waar ze zijn. In Engeland heeft slechts 9 procent hier een probleem mee. Nederlandse zakenreizigers zien het belang van tracking vaker in dan medewerkers in het algemeen. Zo blijkt uit recent Europees onderzoek van Innofact in opdracht van Concur, onderdeel van SAP en wereldmarktleider op het gebied van reis- en declaratiemanagement.

Bedrijven vaak passief bij een crisis

In Frankrijk (63 procent) hebben de meeste zakenreizigers al eens ervaring gehad met risicovolle situaties. Bijzonder verontrustend: ongeveer de helft van hen werd door hun werkgever niet benaderd bij een crisis. Duitse bedrijven waren ook passief met 47 procent. In Groot-Brittannië was dit zo’n 41 procent.

Medewerkers hebben dan ook vaak geen vertrouwen in de uitgebreide noodhulp van hun bedrijf. Slechts ongeveer een derde van de Duitse (33 procent), Franse (33 procent) en Nederlandse (32 procent) werknemers denkt dat hun bedrijf adequate crisisondersteuning kan bieden.

Zorgplicht verankerd in de wet

De zorgplicht voor medewerkers - 'duty of care' (DoC) - is verankerd in de wet en staat door het groeiende gevoeld van onveiligheid steeds hoger op de agenda van bedrijven. Wat veel bedrijven niet weten, is dat die zorgplicht ook geldt voor de thuiswerkplek, bedrijfsuitjes en dienstreizen.

Bron: Concur (concur.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen