Vormingsfonds voor Uitzendkrachten heet voortaan Travi

Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten gaat voortaan als Travi door het leven. Travi staat in voor het opleiden van uitzendkrachten en -kandidaten en biedt een uitgebreid vormingsaanbod aan op diverse locaties in het hele land. Daar hoort ook een nieuwe slogan bij: ‘Train temps, gain impact’.

AP Hogeschool neemt Inovant over

AP Hogeschool Antwerpen neemt alle activiteiten van Inovant over van de provincie Antwerpen. Inovant is de partner van de lokale besturen in de provincie Antwerpen op het vlak van leren en HRM.

Kmo’s houden zich goed aan coronamaatregelen

De meeste Belgische kmo’s leven de coronamaatregelen goed na. Zo wordt in 86,6 procent van de bedrijven minstens anderhalve meter afstand van elkaar gehouden. In 89,7 procent zijn er voldoende mogelijkheden om de handen te wassen. Op het vlak van schoonmaak en ontsmetting op de werkvloer is er wel nog werk aan de winkel.

CEO’s uit arbeidersgezinnen ondersteunen vaker mensonvriendelijk beleid

De socio-economische achtergrond van CEO’s bepaalt hoe mensvriendelijk het HR-beleid is in de organisatie, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. CEO’s die opgroeiden in arme omstandigheden staan veel vaker aan het hoofd van een bedrijf dat zijn personeel niet goed behandelt.

Loonsverlagingen blijven marginaal fenomeen tijdens corona

De coronacrisis heeft tot vandaag niet voor veel loonsverlagingen gezorgd. In de eerste vijf maanden van 2020 leverden amper 5 op 1.000 bedienden een deel van hun loon in, zo blijkt uit een analyse van HR-dienstverlener Acerta.

Gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen beïnvloedt mentale gezondheid negatief

Medewerkers die vinden dat persoonlijke beschermingsmiddelen ontoereikend zijn, vertonen vaker symptomen die wijzen op mentale gezondheidsproblemen, post-traumatische stressstoornissen en emotionele problemen. Ook hun algemene gezondheid lijdt eronder. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat ze hun werk niet op een veilige manier kunnen uitvoeren en kan op termijn nefast zijn voor hun mentale gezondheid.

Thuiswerken loont

De lockdown in de coronacrisis is onbedoeld het grootste experiment rondom thuiswerken ooit. Recent onderzoek, uitgevoerd door Tilburg University in samenwerking met Veldhoen + Company, laat zien dat thuiswerken loont. Mensen ervaren dat het beter aansluit op hun eigen sociale voorkeuren, dat ze efficiënter kunnen werken en meer regie hebben over hun werkdag.

Meer discriminatiemeldingen op het werk

In 2019 opende het centrum voor gelijke kansen Unia 657 nieuwe dossiers op het domein ‘werk’. Het gaat over 27,4 procent van alle dossiers. Dit is een sterke stijging in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar (+41,8 procent) en een stijging met 28,8 procent in vergelijking met 2017.

Hoe ziet u de toekomst van werk? Doe mee en win.

Neem deel aan een nieuwe KU Leuven-studie en ontvang het rapport in december. Volgend jaar richt KU Leuven het nieuwe lab ‘Future of Work’ op. Professor Nicky Dries start daarom met een studie over de toekomst van werk. Wie deelneemt aan de survey, ontvangt het rapport. U maakt ook kans op een van de vijftien gratis tickets voor het HR Square-seminarie begin 2021, waarop Nicky Dries en enkele HR-directeurs hun inzichten delen.

De psychologie van zitten en opstaan op het werk

Blijft men langer zitten als men vermoeid is, bijvoorbeeld door mentaal werk, of staat men juist sneller op? En op welk dagdeel wisselt men sneller van houding? Onderzoekers van de Radboud Universiteit deden onderzoek naar de motivaties om te gaan zitten en opstaan.

Dumpen of (her)lezen? De Zwarte Zwaan

De Zwarte Zwaan? Dat is een razend spannend album van Suske en Wiske, een film met Natalie Portman, maar ook de titel van de bestseller van Nassim Nicholas Taleb. Ondertussen is dat boek dertien jaar oud en zijn er wel een paar zogenaamde Zwarte Zwanen gepasseerd. Is dit dan het moment om dit boek te (her)lezen?

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen