< Terug naar overzicht

Thuiswerk: voor sommigen een zegen, voor anderen een vloek

Thuiswerk is een blijver. Dat is echter niet voor iedereen een zegen, bijvoorbeeld voor werknemers met jonge kinderen of voor zij die thuis niet over voldoende ruimte beschikken om een comfortabele en praktische werkhoek in te richten. Voor hen is kunnen werken op kantoor vaak een aangename afwisseling om geconcentreerder te kunnen werken of om contact te hebben met de collega’s. Een studie van iVOX voor een consultancybureau levert enkele inzichten.

Thuiswerk heeft voor velen extra stress met zich meegebracht, alsook een druk om constant bereikbaar te zijn. Uit de studie blijkt dat 32,3 procent van de Belgische werknemers aangeeft vaak of zelfs continu stress te ervaren op het werk en ruim één op vier voelt zich vaak onder druk gezet.

Mogelijk verklaart dit ook het feit dat bijna 40 procent van de respondenten zegt geen goed evenwicht werk-privé te ervaren.
Let wel, 63,9 procent voelt zich vaak of altijd goed op het werk, maar ruim één op drie voelt zich regelmatig of meestal niet goed.
Zich verbonden voelen op het werk is een werkpunt voor veel bedrijven: liefst 41,8 procent van de Belgische werknemers voelt zich niet verbonden met de collega’s.

Bron: Hallelujah. Studie in samenwerking met iVOX. Er werden zowel werknemers als werkgevers bevraagd uit organisaties met minstens 10 werknemers. Langs werknemerskant betrof het een representatieve steekproef van 1.080 werkende Belgen van diverse leeftijden, achtergronden en actief in diverse sectoren. Langs werkgeverskant ging het over een steekproef van 251 leden van het management met belangrijke strategische beslissingsbevoegdheid op het vlak van HR-beleid.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen