HRM in groeibedrijven: starten van een wit blad

Van niets ‘iets’ maken is de taak die u wacht wanneer u als allereerste HR-manager in een onderneming aan de slag gaat. Uitdaging is verzekerd, maar let u ook op de valkuilen? HRM-professor Koen Dewettinck (Vlerick Business School) toont de weg.

Expats houden niet erg van Brussel

Taipei, Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City, Singapore en Montréal zijn de top vijf wereldsteden waar expats zich graag vestigen. Koeweit City, Rome, Milaan, Lagos en Parijs zijn wereldsteden die expats liever mijden. Brussel is niet zo plezant. Rare jongens, die expats…

Vrijwilligerswerk grote events leidt tot betere inzetbaarheid op arbeidsmarkt voor jongeren

Vrijwilligers zijn belangrijk om grote (sport)evenementen zoals de Olympische Spelen mee in goede banen te leiden. Om kandidaat-vrijwilligers aan te trekken, beloven gaststeden hen een onvergetelijke ervaring die hun leven zal veranderen. Maar is dat ook effectief zo? Het doctoraatsonderzoek dat dr. Yan Wang aan de VUB uitvoerde, wijst uit dat werken als vrijwilliger inderdaad een langdurige positieve impact heeft op jongeren, die er vooral professionele en sociale voordelen uithalen.

Autogebruik: 19 procent voor woon-werkverkeer

Belgen gebruiken de auto voor 61 procent van alle verplaatsingen en 75 procent van alle afgelegde kilometers, zo leert de Monitor-enquête van de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Diversiteit aan de top? Zwijg erover tegen beleggers!

Bedrijven die vrouwen benoemen in de raad van bestuur worden daarvoor gestraft op de beurs. De waarde van het bedrijf wordt gedurende twee jaar lager ingeschat, reveleert nieuw onderzoek bij 1644 beursgenoteerde bedrijven door de Franse business school Insead. De lagere beurswaarde heeft niets te maken met de prestaties van het bedrijf of de kunde van de topvrouwen, maar alles met de beeldvorming bij aandeelhouders.

Gig-werknemers voelen zich eenzaam en machteloos

Naarmate de gig-economie groeit, neemt ook het aantal voor- en tegenstanders toe. Volgens de optimistische visie geeft de kluseconomie werknemers de kans om zelf hun lot in handen te nemen en zou ze leiden tot meer economie. De meer pessimistische visie ziet een groter risico op precaire werkomstandigheden: gig-werknemers die vaak verstoken van menselijk contact hoppen van de ene opdracht naar de andere. Hoe zit het nu?

Minder bedienden krijgen bonus

Een op de vijf bedienden in de privésector krijgt dit jaar een bonus. Dat is ongeveer vijf procent minder dan in 2017 en 2018. Toen ontving nog een op de vier een bonus. De daling wijst erop dat de marges bij de bedrijven het voorbije jaar kleiner zijn geworden. De collectieve bonus blijft populairder dan de individuele.

“Te veel zelfvertrouwen is een probleem voor leidinggevenden”

“Het is verkeerd zelfvertrouwen en charisma talenten te noemen”, stelt Tomas Chamorro-Premuzic van University College London en Columbia University. “Want daardoor kunnen narcisten en psychopaten veel te gemakkelijk de organisatieladder beklimmen.” De organisatiepsycholoog pleit voor meer data-gedreven selectie van leidinggevenden.

Gebrek aan verpleegkundigen en hogere sterfte in ziekenhuizen

Er is een verband tussen het aantal verpleegkundigen in hospitalisatiediensten en sterfte bij de patiënten die ze verzorgen. Onderzoek van de Universiteit Antwerpen toont aan dat bij een hoger aantal verpleegkundigen op hospitalisatiediensten er minder patiënten onverwacht overlijden.

Sociale verkiezingen: wat (de)motiveert de kandidaat?

Wie zijn de werknemers die zich kandidaat stellen voor sociale verkiezingen? En wat is hun drijfveer? Arbeidssocioloog Maarten Hermans (HIVA-KU Leuven) zocht het antwoord en deelt zijn belangrijkste inzichten.

Sollicitanten niet happig op gebruik AI

Een volledig geautomatiseerd rekruteringsproces valt niet in de smaak van sollicitanten wegens te onpersoonlijk. De rekrutering overlaten aan een computer of robot zorgt voor een negatieve perceptie van het bedrijf en het werkgeversimago.

Aantal ‘werkbare’ jobs blijft dalen

Amper de helft van de werknemers heeft ‘werkbaar werk’, zo leert de recentste werkbaarheidsmeting van SERV - Stichting Innovatie & Arbeid. De doelstelling van de Vlaamse regering om het aantal werkbare jobs te doen stijgen tot 60 procent in 2020 lijkt daarmee heel ver weg.

Wie werkt, maakt het meeste kans op een nieuwe job

Meer dan de helft van werknemers die voor een nieuwe job aangeworven worden, zijn al aan het werk. Slechts 14 procent is werkzoekend. Dat blijkt uit een onderzoek over loopbaanbewegingen. Het is voor het eerst dat die bewegingen zo gedetailleerd in kaart zijn gebracht.

Langdurig zitten nieuw gezondheidsrisico

Repetitieve arm- en handbewegingen en omgaan met lastige mensen blijven de belangrijkste gezondheidsrisico’s op het werk. Dat blijkt uit de derde Europese bedrijvenenquête naar nieuwe en opkomende risico’s (ESENER-3). Gezondheidsrisico’s door langdurig zitten komt voor het eerst in de top drie binnen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen