Thierry Claeys: eerbetoon aan een motorrijder

Op 17 oktober overleed Thierry Claeys. Iedereen in HR en ver daarbuiten kende hem als de uitvinder van de ‘formule’ die zijn naam draagt, als superadvocaat in arbeidsrecht (beter vriend dan vijand), als medeoprichter van het kantoor Claeys & Engels (dat we u niet moeten voorstellen) en van het internationale netwerk Ius Laboris. Hij was naast vele andere dingen ook motorrijder. Hoe relevant is dat voor een eerbetoon aan zijn prestaties en zijn persoon?

Digitale sociale dialoog: snel akkoord tussen verzekeraar Baloise en vakbonden

De vakbonden (ACV Puls, BBTK en ACLVB) en Baloise Insurance bereikten in minder dan 50 dagen een eengemaakt statuut voor het personeel na de fusie met Fidea en de overname van de schadeportefeuille van Athora dit jaar. Volgens de vakbonden is dit uniek, temeer omdat de onderhandelingen midden de coronacrisis plaatsvonden.

Recent afgestudeerde masters houden niet van virtueel werken

Twintigers zijn op de planeet internet en alles wat eraan vasthangt geboren en getogen. Toch is een grote meerderheid niet enthousiast voor virtueel werken. Dat suggereert een enquête van CEMS – The Global Alliance in Management Education. De respondenten geven de voorkeur aan sociale interactie en live samenwerking.

IT’ers houden niet van virtuele opleidingen

De bedrijven hebben sinds corona drastisch gesnoeid in hun budgetten voor IT-opleidingen. Dat meldt IT-dienstenleverancier CTG. Het bedrijf noteerde de voorbije maanden tot 60 procent minder opleidingsaanvragen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is een verontrustende evolutie voor de digitalisering van de bedrijven.

Laura Rampelberg (PwC): “Digitalisering van HR gaat hard in New York”

Laura Rampelberg, HR Business Partner bij PwC, woont en werkt sinds twee jaar in New York. Die stad was tot mei het epicentrum van de coronapandemie in de Verenigde Staten. Het bruisende stadsleven viel helemaal stil en ontwaakte pas opnieuw tijdens de zomermaanden, met hier en daar wat anderhalve-meter-terrassen. “Het voorjaar was zeer bevreemdend”, bevestigt Rampelberg, die er samen met haar vriend een flat huurt. “Het was akelig om te zien hoe een stad die normaal gezien 24 op 24 blijft doorgaan, helemaal leegliep. Zelf hebben we nooit overwogen om terug naar België te keren. Opeengepakt in een vliegtuig gaan zitten, leek ons niet de beste keuze. Bovendien wisten we niet of we met ons visum nog naar de VS zouden kunnen terugkeren en of PwC ons contract zou kunnen laten doorlopen.” Het verhaal. Tekst: Hermien Vanoost

Personeel uitlenen: social profit maakt school

Dat het er bijzonder zwaar aan toe gaat in de social profit moeten we u niet uitleggen. Maar ‘elk nadeel heb zijn voordeel’ zoals de heiligverklaarde Johan Cruijff orakelde (al eiste de zaligverklaarde Willem Van Hanegem ook de quote op). De sociale partners van de social-profitsectoren sloten een intersectoraal kaderakkoord om in de coronacrisis uitwisseling van personeel tussen sociale ondernemingen mogelijk te maken. Dat is een welgekomen experiment, dat na corona misschien nog school kan maken. Wat hebben ze afgesproken?

Sociale dialoog: tijd voor experimenten à la Hansenne?

De onafhankelijke (maar toch ook wat aan de vakbonden gelieerde) denktank Minerva komt op de proppen met een voorstel voor een soort experimentele en tijdelijke deregulering van het sociaal overleg in de bedrijven, op basis van een recente studie. Bedrijven zouden via een in de tijd beperkte collectieve arbeidsovereenkomst en met terugvalopties kunnen afwijken van bestaande regels en structuren. Interessant? Oordeel zelf.

Werknemers doorgaans tevreden over veiligheid op werkvloer, maar corona weegt mentaal zwaar

Drie op vier medewerkers geven hun werkgever een pluim voor het organiseren en naleven van de afstands- en hygiënemaatregelen op de werkvloer. Tegelijk ervaren vier op tien meer stress op het werk door de aanhoudende coronacrisis. Een kwart geeft ook aan dat de coronacrisis hen minder gelukkig maakt op de werkvloer. Vier op tien vinden niet altijd de nodige steun bij de baas. Een grootschalig onderzoek van HR-dienstenbedrijf Acerta en onderzoeksbureau Indiville bij een representatieve steekproef van 2000 werknemers toont aan dat corona zwaar weegt op het mentale welzijn van de werkende Belg.

Meer werkenden slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag op het werk

Een kwart van de werknemers in Vlaanderen geeft bij de werkbaarheidsmeting 2019 aan dat ze in de afgelopen 12 maanden op de werkplek het slachtoffer waren van intimidatie, pestgedrag, fysieke agressie of ongewenst seksueel gedrag. Dat is meer dan bij de vorige meting in 2016. Vrouwen en contactberoepen vormen een risicogroep. We brengen dit bericht zonder commentaar.

Zijn de HR-ingenieurs en Taylor terug in een blits AI-pakje?

In Harvard Business Review van september staat een opmerkelijk stuk met als titel ‘Stop Overengineering People Management’. Daarin spreekt professor Peter Cappelli (Wharton) zijn bezorgdheid uit over de terugkeer van de oude veronderstelling dat werknemers kunnen worden beschouwd als een soort machines van wie moet worden geëist dat zij precies gespecificeerde opdrachten uitvoeren. Is het stokoude ‘ingenieursmodel’ terug in een nieuwe gedaante?

Thuiswerk: hybride is de toekomst

Thuiswerk is nu (nog steeds) meer dan de helft populairder dan voor corona. Meer dan vier op tien Belgen mogen nog steeds telewerken van hun werkgever. Voor de lockdown was dat amper iets meer dan een op vier. Dat blijkt uit het thuiswerkonderzoek van HR-dienstengroep Acerta, KU Leuven en HR Square. Gemiddeld komen kaderleden en bedienden – als hun functie telewerken toelaat – opnieuw twee dagen naar kantoor. Al blijven kantoren wel een belangrijke rol vervullen. Slechts 15 procent van de bedrijven is ervan overtuigd dat ze in de toekomst geen kantoren meer nodig hebben.

Begrenzing en herverdeling hoogste lonen: te gek of met een ‘draagvlak’?

De Britse onafhankelijke denktank High Pay Centre (*) onderzocht de mogelijke effecten van het aftoppen van de allerhoogste lonen en het herverdelen van de opbrengst ervan naar hogere minimumlonen en meer jobs. Een ideetje voor onze regering, mede om hogere minimumpensioenen te financieren? Voor HR misschien? Is er een ‘draagvlak’ voor?

De lockdown bewijst: we passen ons snel aan

Toen de lockdown afgekondigd werd – in België was dat op 18 maart 2020 – moesten we allemaal op een andere manier gaan leven en werken. Professioneel dwong het verplichte thuiswerk ons om anders te communiceren met collega’s. Amerikaanse onderzoekers keken wereldwijd hoe we dat doen. Zij hadden ook oog voor Brussel.

Verlonen in onzekerheid: zoek evenwicht tussen motivatie en flexibiliteit

Wanneer een crisis toeslaat, zou u liefst snel en grondig schakelen om de negatieve impact zo klein mogelijk te houden, zeker ook op het vlak van loonkosten. Maar welke mogelijkheden hebt u? Wat laat de wet toe, en waar moet u voorzichtig te werk gaan? Vragen voor Philippe François, partner en hoofd van de Corporate Employment & Pension Group van het advocatenkantoor NautaDutilh.

Langer werken? Dat valt nog te bezien.

Het jongste federale regeerakkoord bevat niet langer een aparte pensioenregeling voor de zogenaamde zware beroepen. Het staat in de sterren geschreven dat dit voor extra problemen zal zorgen op het vlak van demotivatie, ziekte, arbeidsongeschiktheid, uitval en langdurige werkloosheid. Die situatie zal niet bijdragen tot de beoogde verhoging van de werkzaamheidsgraad en een reële hogere pensioenleeftijd. Vermoedelijk zullen ook de vakbonden zich roeren op dit punt. Tenzij de regering toch nog iets uit haar hoed tovert.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen