De arbeidsmarkt komt opnieuw in beweging

De arbeidsmarkt is het voorbije jaar opnieuw in beweging gekomen. In 2021 werden een derde meer arbeidscontracten beëindigd in vergelijking met 2020. Tegelijk zijn ook een derde meer nieuwe arbeidscontracten afgesloten in 2021. Daarbij valt op dat het initiatief voor het ontslag vooral van werknemers komt. Nog opmerkelijker: vooral jonge medewerkers willen hun loopbaan meer in handen nemen.

Basisinkomen doet werkbereidheid niet afnemen

Het invoeren van een basisinkomen leidt er niet noodzakelijkerwijs tot dat mensen minder gaan werken. Dat concluderen cognitief psycholoog Fenna Poletiek, sociaal psycholoog Erik de Kwaadsteniet en cognitief psycholoog Bastiaan Vuyk van de Universiteit Leiden na een reeks gedragsexperimenten. Ook vonden ze aanwijzingen dat mensen met een basisinkomen eerder een job zoeken die beter bij hen past.

Ziekteverzuim piekt

In 2021 ging bijna 2,5 procent van de werkbare uren ging verloren aan kort ziekteverzuim, dat is het hoogste percentage van de laatste vijf jaar. Vooral werknemers in de leeftijdsgroep met schoolgaande kinderen en arbeiders bleven het vaakst ziek thuis van het werk. Nog opvallend: in de zorg lag het ziekteverzuim in 2021 lager dan in 2020, al blijven zorgmedewerkers tijdens de pandemie nog steeds vaker ziek thuis in vergelijking met de andere sectoren.

Doktersbriefje in plaats van quarantaineattest

Meer dan vier op de tien werknemers die door een coronabesmetting thuis moeten blijven, dient bij zijn of haar werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Door een doktersbriefje in te dienen, kunnen werknemers terugvallen op hun volledig loon, waar ze bij een quarantaineattest slechts zeventig procent van hun loon behouden.

Mijn job, mijn passie

Twee op de drie Belgen voelt wekelijks passie voor zijn job. Zeven op de tien ervaart zijn werk wekelijks als zinvol en nuttig. Meer dan een op de vijf vindt dat zelfs dagelijks. Anderzijds is het niet allemaal rozengeur en maneschijn: vier op de tien ervaart zijn job als mentaal zwaar.

Helft besluitvormers zien verschuiving in businessfocus door corona

De helft van besluitvormers geeft aan dat de businessfocus van hun organisatie door corona verschoven is naar een ander klantsegment of andere eindklant. Het investeren in nieuwe techniek en technologie was de belangrijkste succesfactor om de verschuiving te kunnen realiseren.

Straffe HR-uitspraak: schaamte op de werkvloer

‘Schaamte op de werkvloer kent vele (toxische) gezichten’. Is dat helemaal juist? Is er nuance nodig? Of kan de wetenschap die straffe HR-uitspraak niet bevestigen? Professor Peggy De Prins (Antwerp Management School) ging op onderzoek…

Bedrijfsfiets doet meer bewegen

Een leasefiets van de baas zet aan tot meer bewegen. Voor zes op de tien werknemers is een bedrijfsfiets een extra duwtje om vaker met de fiets naar het werk te gaan. Maar behalve de fiets, zijn er ook andere voorwaarden om werknemers aan het trappen te krijgen.

Retentie grote uitdaging voor kmo’s

Voor een op de vijf kmo’s is het behouden van medewerkers een grote tot zeer grote uitdaging. De verloning blijkt de belangrijkste reden om de organisatie te verlaten. Maar ook de sector, het product en de doorgroei- en leermogelijkheden spelen een rol. Niettemin blijft het aantrekken van nieuw talent een nog grotere uitdaging.

Maakindustrie zet in op digitalisering, duurzaamheid en werkbaar werk

Hoewel de economische impact van de coronapandemie nog nazindert bij het merendeel van de industriële bedrijven, blijven ze niet bij de pakken zitten. Digitale transformatie, het creëren van werkbaar werk en duurzaamheid staan hoog op de agenda. Zo blijkt uit een bevraging van Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum van de maakindustrie.

Discriminatie start al in secundair onderwijs

Leerlingen uit het secundair onderwijs met een niet-westerse klinkende naam vinden moeilijker een job. Al spelen ook andere factoren een belangrijke rol in het vinden van een job, zoals de motivatie, het zelfvertrouwen, het sociaal netwerk, de sociaaleconomische status en de studierichting van de leerling.

Nieuwe start voor Quintessence en Fenix Consulting

Sinds deze week maakt Quintessence deel uit van House of Talents. Nog maar een dag eerder maakte Fenix Consulting bekend dat We Are Jane aan boord komt als investeerder. De twee HR-dienstenleveranciers – beiden partner van HR Square – gaan zo een nieuwe fase in.

Kind of carrière: de afweging voor vrouwen

Vrouwen in België moeten nog steeds een afweging maken tussen het hebben van kinderen en carrière maken. Voor mannen is het effect van kinderen hebben eerder neutraal. Meer zelfs, het stimuleert hen om meer te werken. Een oplossing voor die ongelijkheid moet komen van een verandering in de sociale normen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen