Telewerken doet beter slapen

Telewerken heeft een positief effect op slapen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel.

Meer dan een kwart werknemers tijdelijk werkloos op piek van coronacrisis

In de maanden maart en april, tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie in België, stonden volgens de meeste recente cijfers van de RVA respectievelijk 955.000 en 1.163.000 werknemers op tijdelijke werkloosheid. Het betreft voor de maand april meer dan een kwart van alle loontrekkenden. De impact was vooral groot in de autonijverheid, de luchtvaart, de reissector en verschillende kleinere industriële sectoren. Dit blijkt uit een analyse van onderzoekers aan het HIVA (KU Leuven).

Bied werknemers uitdagingen, maar varieer de soort

Uitdagende ervaringen op het werk zijn belangrijk voor medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. Nieuw onderzoek van de Universiteit van Amsterdam toont dat er onderscheid is in de soort uitdagende ervaringen die werknemers wensen, zichtbaar of juist privé, en dat de keuze afhangt van het doel. Organisaties die talentvolle medewerkers willen behouden, kunnen daarom het best de diverse soorten uitdagingen afstemmen op de doelen van de medewerkers.

Banencrisis verdiept, waarschuwt Internationale Arbeidsorganisatie

Het aantal werkuren dat in de eerste helft van 2020 wereldwijd verloren is gegaan, ligt nog hoger dan eerder geschat. Het erg onzekere herstel tijdens de tweede helft van dit jaar zal zelfs in het beste scenario niet voldoende zijn om terug te keren naar het niveau van voor de pandemie. Het risico bestaat dat er nog steeds op grote schaal banen verloren zullen gaan, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

Vormingsfonds voor Uitzendkrachten heet voortaan Travi

Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten gaat voortaan als Travi door het leven. Travi staat in voor het opleiden van uitzendkrachten en -kandidaten en biedt een uitgebreid vormingsaanbod aan op diverse locaties in het hele land. Daar hoort ook een nieuwe slogan bij: ‘Train temps, gain impact’.

AP Hogeschool neemt Inovant over

AP Hogeschool Antwerpen neemt alle activiteiten van Inovant over van de provincie Antwerpen. Inovant is de partner van de lokale besturen in de provincie Antwerpen op het vlak van leren en HRM.

Kmo’s houden zich goed aan coronamaatregelen

De meeste Belgische kmo’s leven de coronamaatregelen goed na. Zo wordt in 86,6 procent van de bedrijven minstens anderhalve meter afstand van elkaar gehouden. In 89,7 procent zijn er voldoende mogelijkheden om de handen te wassen. Op het vlak van schoonmaak en ontsmetting op de werkvloer is er wel nog werk aan de winkel.

CEO’s uit arbeidersgezinnen ondersteunen vaker mensonvriendelijk beleid

De socio-economische achtergrond van CEO’s bepaalt hoe mensvriendelijk het HR-beleid is in de organisatie, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. CEO’s die opgroeiden in arme omstandigheden staan veel vaker aan het hoofd van een bedrijf dat zijn personeel niet goed behandelt.

Loonsverlagingen blijven marginaal fenomeen tijdens corona

De coronacrisis heeft tot vandaag niet voor veel loonsverlagingen gezorgd. In de eerste vijf maanden van 2020 leverden amper 5 op 1.000 bedienden een deel van hun loon in, zo blijkt uit een analyse van HR-dienstverlener Acerta.

Gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen beïnvloedt mentale gezondheid negatief

Medewerkers die vinden dat persoonlijke beschermingsmiddelen ontoereikend zijn, vertonen vaker symptomen die wijzen op mentale gezondheidsproblemen, post-traumatische stressstoornissen en emotionele problemen. Ook hun algemene gezondheid lijdt eronder. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat ze hun werk niet op een veilige manier kunnen uitvoeren en kan op termijn nefast zijn voor hun mentale gezondheid.

Thuiswerken loont

De lockdown in de coronacrisis is onbedoeld het grootste experiment rondom thuiswerken ooit. Recent onderzoek, uitgevoerd door Tilburg University in samenwerking met Veldhoen + Company, laat zien dat thuiswerken loont. Mensen ervaren dat het beter aansluit op hun eigen sociale voorkeuren, dat ze efficiënter kunnen werken en meer regie hebben over hun werkdag.

Meer discriminatiemeldingen op het werk

In 2019 opende het centrum voor gelijke kansen Unia 657 nieuwe dossiers op het domein ‘werk’. Het gaat over 27,4 procent van alle dossiers. Dit is een sterke stijging in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar (+41,8 procent) en een stijging met 28,8 procent in vergelijking met 2017.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen