< Terug naar overzicht

Wouter De Block HR-directeur bij Europa Ziekenhuizen

Na een stevige carrière bij de NMBS, is Wouter De Block aan de slag gegaan als HR-directeur bij Europa Ziekenhuizen.

Wouter De Block (46) is licentiaat Politieke en Sociale Wetenschappen (1991, KU Leuven). In 2011 behaalde hij het postgraduaat Recruitment, Search & Selection aan de Lessius Hogeschool Antwerpen.

Het grootste deel van zijn carrière was De Block werkzaam bij de NMBS. In 2003 startte hij er als trainer om er uiteindelijk verantwoordelijke rekrutering en opleiding voor een operationele business unit te worden. Hij startte er het gecertificeerd opleidingscentrum NMBS op en organiseerde er een coachingtraject.

Sinds juni 2013 is De Block HR-directeur van Europa Ziekenhuizen, een algemeen privéziekenhuis met twee sites (St Elisabeth in Ukkel en St Michel in Etterbeek). Het ziekenhuis telt 1600 werknemers en heeft een internationale dimensie dat zich vertaalt in het inzetten van de eigen expertise voor internationale projecten en het aantrekken van buitenlandse patiënten.

Zijn eerste opdracht als HR-directeur is het implementeren van een nieuw HRIS en een planningstool. Daarnaast gaat zijn aandacht ook uit naar het bepalen en implementeren van een nieuwe HR-strategie in functie van de nieuwe organisatiestrategie.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen