< Terug naar overzicht

Wim Verraes HR Director bij Ekspres Bank (BNP Paribas Groep)

De Belg Wim Verraes is de nieuwe HR Director van Ekspres Bank, een entiteit binnen BNP Paribas die gespecialiseerd is in consumentenkredieten in de Scandinavische landen. Hij blijft ook de HR-verantwoordelijke bij AlphaCredit, een afdeling die zich eveneens toespitst op consumentenkredieten en die de laatste jaren een opmerkelijke groei kent.

In 2006 behaalde Wim Verraes een master in Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven. Sindsdien bouwde de huidige 34-jarige een HR-carrière uit bij verschillende entiteiten van BNP Paribas Groep. Die loopbaan stak van wal bij het toenmalige Fortis in een internationaal management-traineeship, waarbij hij verschillende missies binnen HR volbracht, waaronder één in New York. Na 18 maanden mondde dit eerst carrièreluik uit in de rol van HR-projectmanager om de integratie van ABN Amro te begeleiden.

Na de financiële crisis van 2008 en de gedwongen verkoop van ABN Amro, ging Verraes zich meer focussen op talentmanagement en HR-business-partnership. In 2011 maakte hij de overstap naar een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis, AlphaCredit (gespecialiseerd in consumentenkredieten), als Head of HR. Toen was het een entiteit van 300 medewerkers, vandaag zijn er al bijna 500 medewerkers aan de slag.

Nu neemt hij ook de HR-verantwoordelijkheid van de consumer-creditactiviteiten van BNP Paribas in de ‘Nordics’ (Denemarken, Zweden en Noorwegen) op zich. “Ik zal dit combineren met mijn huidige rol, zij het dan wel met versterking van mijn Belgisch HR-team met een HR-manager”, verduidelijkt Verraes.

De jongste jaren ging het er niet bepaald traag aan toe. Op vijf jaar tijd begeleidde Verraes met zijn team AlphaCredit niet alleen bij de groei van 300 naar 500 medewerkers, hij zorgde ook mee voor het op gang brengen van een cultuurverandering met allerhande initiatieven om van AlphaCredit een nog meer ‘people’-georiënteerd bedrijf te maken.

De lancering van deze nieuwe cultuur werd ondersteund door de introductie van de ‘Alpha Credit Convictions’ met een compleet nieuwe ‘employer branding’ en een loopbaanwebsite. Om deze verandering in de realiteit te verankeren, volgden verschillende initiatieven, zoals onder meer een ‘Month of Wellbeing’ (yoga, fitness, biofeedback, workshops, ...), een ‘Welcome & Onboarding’-programma met een digitale APP na contractondertekening, het ‘Flex Income Plan’, de maandelijkse Happy Hour Drink, een incentiveprogramma voor operationele diensten, ‘Discovery Days’ en dergelijke meer.

“De nieuwe functie neem ik bovenop mijn huidige verantwoordelijkheid. Ook hier doe ik dat als HR Director van een entiteit binnen BNP Paribas die gespecialiseerd is in consumentenkredieten, de Ekspres Bank in Scandinavië. De grote uitdaging is om één ‘Nordic Culture’ en HR-beleid te creëren overheen al de entiteiten in Noorwegen, Zweden en Denemarken”, zo schetst Wim Verraes zijn nieuwe, ruime opdracht. Zijn motivatie vindt hij in de internationale en strategische uitdaging van deze missie. “Het voordeel is dat ik mijn huidige job niet helemaal verlaat en de belangrijke projecten die we nu nog lopende hebben, nog mee kan opvolgen en implementeren”, voegt hij er nog aan toe.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen