< Terug naar overzicht

William De Plecker naar RealDolmen

Sinds 1 september breit William De Plecker als chief people officer (CPO) bij RealDolmen een interessant verlengstuk aan zijn al opmerkelijke carrière. Tot de dag ervoor was hij nog HR-directeur bij Securitas voor België en Luxemburg.

De HR-loopbaan van William De Plecker (1956) startte in 1985, toen hij hoofd van de personeelsadministratie werd bij RVS Verzekeringen. Voordien was hij vijf jaar lang verantwoordelijk geweest voor Arbeidsveiligheid en Gezondheid bij de Federatie der Chemische Nijverheid van België (vandaag Essenscia).

Na een passage als personnel officer bij Ippa Bank, van 1990 tot 1994, was hij ruim acht jaar lang HR-manager bij de Belgische tak van het Zwitserse technische dienstenbedrijf SGS Groep.

Vanaf 2002 ging De Plecker als HR-manager werken voor ondernemingen met overwegend een arbeiderspopulatie, eerst bij Amec Spie Benelux (tot 2005) en daarna bij het havenbedrijf DP World Antwerp (voorheen P&O Ports).

Van 2009 tot eind augustus 2014 was hij als HR-directeur van Securitas België en Luxemburg verantwoordelijk voor alle HR-gerelateerde zaken, voor 5000 arbeiders en 800 bedienden.

Vooral sinds 2002 verwierf William De Plecker een reputatie van sterke speler in de sociale dialoog, communicator en vernieuwer. In zijn nieuwe job bij RealDolmen keert hij terug naar een biotoop van (vooral hogergeschoolde) bedienden. Het informaticabedrijf telt ongeveer 1200 werknemers in België.

 

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen