< Terug naar overzicht

Tony Verlinden nieuwe HR Director bij Elco België

Sinds 2 mei is Tony Verlinden aan de slag als HR Director bij Elco België. In die hoedanigheid is hij er ook lid van het directiecomité en managementteam.

Tony Verlinden behaalde in 1982 een master Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In 1989 voegde hij er een postgraduaat Bedrijfseconomie aan IPO (nu Antwerp Management School) aan toe. Nadien volgde hij de managementopleiding Middle Management aan de Vlerick Business School (1991).

Tony Verlinden startte zijn loopbaan in 1983 bij Colruyt Group als zaakvoerder van een Colruyt-filiaal. In 1987 werd hij personeelschef. Van 1994 tot 2000 was hij als directeur Vlees verantwoordelijk voor de hele productieketting, gaande van aankoop tot marketing en sales in de verkoopspunten. Daartoe behoorde ook de verantwoordelijkheid over de vleesfabriek, waar zo'n 400 mensen werkten. Nadien werd hij van 2000 corporate HR-director, inclusief verantwoordelijk voor sociale relaties. In 2008 is deze functie ontdubbeld in enerzijds ‘Mens en Organisatie’ en anderzijds in ‘Sociale Zaken’ (Labour Relations, plus daarnaast het interne Sociaal Secretariaat, Legal, interne Preventiedienst, Personeelsadministratie), en focuste hij zich op dit laatste.

Op 1 november 2012 verliet Verlinden Colruyt Group en startte hij als zelfstandig consultant en interim-manager met VETO Consulting & Coaching. Hij legde zich toe op alles wat met het sociaal-syndicale te maken heeft: sociale relaties, sociaal overleg, sociaal klimaat, sociale strategie, crisismanagement en -communicatie.

Verlinden ziet zichzelf slechts bij uitzondering als een consultant, en beperkt zich liever niet tot het geven van vrijblijvende adviezen. Hij is behoorlijk selectief in de keuze tussen voorgestelde projecten, en challenget voorafgaand stevig het management op alle sociale en bedrijfseconomische aspecten, vooraleer hij zelf mee aan boord komt om dan vanuit interne betrokkenheid en verantwoordelijkheidszin actief bij te dragen tot de realisatie van de gestelde toekomstgerichte doelstellingen. Daarnaast is hij ook actief op het vlak van topdown organisatietrajecten rond waarden-normen-gedrag, evenals in leadership development, career coaching-executive coaching-team coaching.

Hij werkte sindsdien onder andere al voor Manpower, JAVA Group, EcoWerf, Base Company en Brico Plan-It Belgium. Onlangs werd het eerste succesvolle lustrum gevierd.

Sinds 2 mei 2018 is Verlinden HR Director bij Elco Belgium, behorende tot de Ariston-groep, een fabrikant-importeur van verwarmingssystemen die gebruik maken van condensatietechniek, branders, en zonne-installaties die gebruik maken van vacuümtechnologie. De verwarmingsoplossingen onderscheiden zich door intelligente en energiebesparende technologie, en kenmerken zich door advies – inbedrijfsstelling – onderhoud en service. De hoofdzetel is gevestigd in Anderlecht.

“Ik wil mee de uitdaging opnemen om een toekomstgerichte bijdrage te leveren aan de evolutie naar een modern, performant bedrijf dat, naast vooruitstrevende technologie, ook als ‘one team’ uitblinkt in service- en klantgerichtheid”, aldus Tony Verlinden, die ook voorzitter is van de Inspiration Board Sociale Dialoog van HR Square.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen