< Terug naar overzicht

Tony Verlinden HR Director Aviapartner Belgium

Tony Verlinden vindt bij Aviapartner als HR Director Belgium ongetwijfeld een kolfje naar zijn hand. Slaagt hij erin de sociale dialoog op een hoger niveau te tillen en daardoor de bedrijfsprestaties mee te verbeteren? Veel kans.

Tony Verlinden behaalde in 1982 een master Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In 1989 voegde hij er een postgraduaat Bedrijfseconomie aan IPO (nu Antwerp Management School) aan toe. Later volgde hij nog diverse managementopleidingen. Maar hij ontwikkelde zijn competenties vooral ‘op de vloer’ en ‘onder de mensen’.

Hij startte zijn loopbaan in 1983 bij Colruyt Group als zaakvoerder van een Colruyt-filiaal. In 1987 werd hij personeelschef. Van 1994 tot 2000 was hij als directeur Vlees verantwoordelijk voor de hele productieketen, gaande van aankoop tot marketing en sales in de verkooppunten. Daartoe behoorde ook de verantwoordelijkheid over de vleesfabriek, waar zo'n 400 mensen werkten. In 2000 werd hij Corporate HR Director, inclusief verantwoordelijk voor sociale relaties. In 2008 werd deze functie ontdubbeld in enerzijds ‘Mens en Organisatie’ en anderzijds in ‘Sociale Zaken’. Verlinden werd verantwoordelijk voor deze laatste.

 

Foto: Hendrik De Schrijver

Op 1 november 2012 verliet Verlinden Colruyt Group en startte hij als zelfstandig consultant en interim-manager met VETO Consulting & Coaching. Hij legde zich toe op alles wat met het sociaal-syndicale te maken heeft: sociale relaties, sociaal overleg, sociaal klimaat, sociale strategie, crisismanagement en -communicatie. Hij werkte sindsdien onder andere voor Manpower, JAVA Group, EcoWerf, Base Company en Brico Plan-It Belgium.

In 2018 werd Verlinden HR Director bij Elco Belgium (Ariston), een fabrikant-importeur van verwarmingssystemen die gebruik maken van condensatietechniek, branders en zonne-installaties die gebruik maken van vacuümtechnologie. Die opdracht liep enkele weken geleden af.

Veel rust heeft Verlinden niet genomen. Aviapartner (in 1949 opgericht als Belgavia) is actief als dienstverlener voor de luchtvaart op 37 luchthavens in zes Europese landen, waaronder uiteraard België. In de sector duiken wel eens meer sociale strubbelingen op. Tony Verlinden weet weer wat gedaan en kan/zal al zijn bagage gebruiken.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen