< Terug naar overzicht

Tom Cuypers zet stap naar de HR-afdelingen van Brainbridge en Exellys

Tom Cuypers is aan de slag gegaan bij de bedrijven Brainbridge als HR-manager en bij Exellys als HR-businesspartner.

Tom Cuypers (34) studeerde Personeelswerk aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en volgde in 2014 een leiderschapsprogramma aan de Antwerp Management School. Hij startte zijn carrière als medewerker op de personeelsdienst van Niko. Nadien was hij achtereenvolgens payroll-consulent bij CEPA en SD Worx, waar Cuypers in 2008 de overstap maakte naar de functie van accountmanager kmo. In 2010 vervulde hij voor het eerst de rol van HR-manager bij het bedrijf Allift.

Nadien werd Cuypers HR-coördinator en recruitment & employer branding coördinator bij goudengids.be. Hij zette voluit in op de sociale media, met een sterk geloof in de mogelijkheden van LinkedIn: “LinkedIn werd al gebruikt, maar onder mijn impuls is dit verder ontwikkeld, waardoor de kosten voor externe rekruteringbureaus met meer dan de helft zijn gedaald. Via LinkedIn werden er iets meer dan 15% van de vacatures ingevuld, zonder dan nog maar te spreken over de beïnvloeding die er is geweest via LinkedIn.”

Onlangs zette Cuypers de stap naar de HR-afdelingen van Brainbridge en Exellys. Bij het Antwerpse bedrijf Brainbridge, een aanbieder van innovatieve workforce- en IT-oplossingen, zal hij zich als verantwoordelijke voor het HR-beleid toeleggen op het opstellen van functieprofielen, de installatie van een evaluatiesysteem ondersteund door ‘situationeel leiderschap’ en gesteund door KPI’s. De volgende stap is het uitwerken van een volledige “comp & ben”-matrix. Brainbridge heeft ongeveer 35 werknemers en iets meer dan 250 freelancers in dienst.

Daarnaast zal Cuypers, als HR-businesspartner, Exellys ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van hun social media en campus recruitment. Het bedrijf is gespecialiseerd in het integreren van jong IT-talent bij grote en middelgrote ondernemingen en tech start-ups. Ze proberen de brug te slaan tussen de academische wereld en het bedrijfsleven. Exellys heeft momenteel zo’n 20 werknemers in dienst en heeft de ambitie om dit jaar te groeien naar 50 medewerkers.

Tom Cuypers over zijn beslissing om aan de slag te gaan als zelfstandige: “Als HR-generalist heb ik nood aan voldoende uitdagen binnen de verschillende domeinen van HR. Jammer genoeg kon ik deze uitdagingen niet meer vinden binnen goudengids.be, omdat ik daar moest werken in een bepaalde niche, zijnde rekrutering. Vandaar mijn keuze om zelfstandige te worden en op die manier aan de slag te gaan bij de groep Brainbridge. Hier kan ik voor verschillende bedrijven werken die me allemaal een uitdaging geven binnen een ander domein van HR en daar hou ik enorm van.”

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen