< Terug naar overzicht

Steven Vinken is de nieuwe Global HR Solutions Market Lead bij Cargill

Sinds 8 juni is Steven Vinken Global HR Solutions Market Lead voor België, Luxemburg en Frankrijk bij voedselproducent Cargill. Een nieuwe taak met een sterk operationele dimensie.

Steven Vinken (42) behaalde in 1997 een bachelor van sociaal assistent, optie personeelswerk aan de KVMW Gent (nu onderdeel van de Artevelde Hogeschool). Zijn professionele carrière startte Vinken op de HR-afdeling van GE Power Controls in Gent. Sinds 2001 vervulde hij verscheidene rollen bij AP Moller Maersk, een conglomeraat van bedrijven dat vooral in de transportsector actief is. Eerst was hij er HR-manager België, vervolgens HR-manager Eastern Central Europe (vanuit Praag, Tsjechië), Senior Manager Group Stategy Office (vanuit Kopenhagen, Denemarken) en later HR-manager Europe voor Maersk Logistics/Damco, ook vanuit Kopenhagen.

In 2010 maakte Vinken de overstap naar Alcopa, een breed vertakte familieholding die vanuit Kontich vooral groot geworden is in de autowereld, als Group HR Director. Hij zorgde er voor de opbouw van de HR-competenties en een aantal basis HR-processen in een sterk decentrale context, het verregaand outsourcen van de Belgische payrollactiviteiten en gerelateerde processen voor zo’n 1000 personeelsleden in meer dan 25 niet geharmoniseerde legale entiteiten aan HRBPO bij SD Worx, en het opbouwen van ‘The Heart of Alcopa’, het initiatief om de bedrijfscultuur en waarden een meer duidelijke vorm en een gezicht te geven.

Sinds juni 2017 is Steven Vinken Global HR Solutions Market Lead voor België, Luxemburg en Frankrijk bij Cargill. Hij is er verantwoordelijk voor een vlot sociaal overleg, HR operations, payroll, engagement, sourcing, onboarding en performance-management. Hij leidt hiervoor een team van ongeveer 25 HR-professionals in België en Frankrijk op een tiental locaties, die ondersteuning bieden aan 8 locaties in België en 20 in Frankrijk, voor 3300 medewerkers. Het gaat om een nauwe samenwerking met serviceteams van Accenture en Cargill (offshore) in een volledig selfservicemodel voor managers en individuele medewerkers. De transitie naar dit model is nieuw en vraagt nog een grote focus op stabilisatie. “De nieuwe job biedt me dus de mogelijkheid om alle ervaringen uit het verleden samen te brengen en heeft een sterke operationele dimensie, die ik erg graag heb in mijn takenpakket”, motiveert Vinken zijn nieuwe carrièrewending.

Cargill is één van de grootste voedingsconcerns. De organisatie produceert zelf voedsel of ingrediënten voor voeding, zowel voor mens als dier. Het is één van de grootste privéondernemingen ter wereld. De groep stelt zo’n 150.000 werknemers tewerk.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen