< Terug naar overzicht

Siska D’hoore nieuwe Head of HR Management bij de Nationale Bank van België

Sinds begin februari is Siska D’hoore de Head of HR Management bij de Nationale Bank van België. Ze zal er het HR-beleid moderniseren om een aantrekkelijkere werkgever te worden.

Siska D’hoore (39) behaalde een master Burgerlijk ingenieur elektronica (2001) en een master in Industrial Management (2002) aan de KU Leuven. In 2009 volgde ze ook een International MBA aan de Vlerick Business School.

Haar eerste carrièrestappen zette D’hoore bij Getronics als presales-consultant, consultant en projectmanager. Vervolgens werd ze er ook manager IT-businessconsulting & PMO, HR Director BeNeFraLux, en uiteindelijk in 2017 HR Director North & Central Europe. D’hoore zorgde er voor de HR-kant in de acquisitie en integratie van de cloud-business van Colt in tien landen binnen Getronics, een vernieuwde trainings- en developmentaanpak (inclusief de introductie van mentoring en een nieuw online-trainingsplatform), alsook een verhoogde focus op de ‘employer branding’.

Sinds begin februari 2018 werkt Siska D’hoore voor de Nationale Bank van België (NBB) als Head of HR Management. Zo is ze verantwoordelijk voor alle HR-aspecten, behalve de loonadministratie. Het team van 40 professionals werkt rond rekrutering en selectie, ‘employer branding’, internal mobility, reward policy, talent- en career-management, training en development, leadership-development en HR BP’s.

De Nationale Bank van België heeft drie vestigingen (Brussel, Luik, Kortrijk) en 2100 medewerkers. De instelling voert taken van algemeen belang uit, zowel op nationaal als internationaal vlak: monetair beleid, uitgifte van biljetten en munten, financieel toezicht, studies, … Verder biedt de NBB een dienstverlening aan voor bedrijven en particulieren (balans- en kredietcentrale). Ook het museum van de NBB valt onder de verantwoordelijkheden.

“De Nationale Bank wil haar HR-strategie en -beleid moderniseren om een aantrekkelijke werkgever te worden. De komende jaren is er flink wat uitstroom door de vele pensioneringen, wat met zich meebrengt dat we heel wat jonge bachelors en masters zullen aanwerven”, aldus Siska D’hoore over haar nieuwe carrièrewending.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen