< Terug naar overzicht

Saskia De Jonge HR-manager bij Floré Groep

Saskia De Jonge is HR-manager bij Floré Groep, één van de toonaangevende Europese sierteeltbedrijven met hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Lochristi, begonia- en azaleagemeente par excellence.

Saskia De Jonge (38) studeerde Psychologische en Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven (1999). In januari 2000 startte ze haar loopbaan als recruitment consultant bij Sales and Marketing Partners. In oktober 2001 begon ze als recruitment officer bij HR-dienstverlener Unique. Later vervulde De Jonge binnen de personeel & organisatieafdeling van Unique verschillende functies, waarbij ze ervaring opdeed in loopbaan- en carrièrebegeleiding, assessments en algemeen HR-projectmanagement. De laatste twee jaar was ze er werkzaam als HR-manager voor België.

Sinds november 2011 is Saskia De Jonge HR-manager bij Floré Groep, een familiale tuinbouwonderneming met hoofdzetel in Lochristi. Met een geconsolideerde omzet van 90 miljoen euro en met 400 medewerkers is de groep Floré marktleider in België en één van de toonaangevende Europese sierteeltbedrijven.

Vanuit een centrale personeelsdienst is De Jonge verantwoordelijk voor het personeelsbeleid binnen de verschillende dochterondernemingen en is ze een drijvende kracht in het zoeken naar synergieën tussen het gevoerd personeelsbeleid in België en de buitenlandse filialen in onder meer Nederland, Sicilië en Slovakije.

“Een gehalveerde woon-werkafstand én de uitdaging aan de slag te kunnen gaan als HR-manager op groepsniveau binnen een voor mij nog ongekende sector waren de basis voor de beslissing om te starten bij Floré Groep . Mijn grootste uitdagingen zijn om een intern goed gestructureerd opleidingsbeleid uit te bouwen en de personeelsdienst verder te professionaliseren”, zegt Saskia De Jonge.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen