< Terug naar overzicht

Sabine Sagaert (Cargill) wint Wo.Men@Work Award 2017

Meer gelijkheid tussen man en vrouw op de werkvloer, dat is de inzet van de Wo.Men@Work Award die jaarlijks wordt uitgereikt. Dit jaar gaat Sabine Sagaert van Cargill met de trofee aan de haal. Als verantwoordelijke voor de wereldwijde moutdivisie van de landbouwmultinational stelde ze een leidinggevend team samen met meer dan de helft vrouwen.

In de Vlerick Business School Brussels werd de zevende Wo.Men@Work Award uitgereikt, als afsluiter van het Jump Forum. Dat forum is een jaarlijks evenement dat de gelijkheid tussen man en vrouw op het werk wil aanmoedigen en vrouwelijke carrières wil stimuleren. De Wo.Men@Work Award gaat elk jaar naar een leidinggevende die zich persoonlijk inzet voor een evenwichtige man-vrouwverdeling in de organisatie. Grégor Chapelle van Actiris en Alexander Von Maillot van Nestlé, de andere twee genomineerden, moesten daarbij de duimen leggen voor Sabine Sagaert, Managing Director Global Malt bij Cargill. Zij kroonde zich tot nieuwe ‘CEO-ambassadrice voor professionele gendergelijkheid’.

Met een leidinggevend team dat voor 54 procent uit vrouwen bestaat – vergeleken met 20 procent in 2013 – heeft Sagaert dan ook een indrukwekkend parcours afgelegd. Ook startte ze in Cargill België een eigen ‘Women’s Network’, zodat vrouwen ervaringen konden uitwisselen en sterker zouden staan.

Sabine Sagaert: “Om echt impact te kunnen hebben, moet diversiteit in het hart van de onderneming zitten. Specifieke programma’s rond gendergelijkheid zijn één ding, maar daarmee verander je een bedrijf niet. Bedrijfsleiders moeten zich er ook echt voor engageren, als je wil dat iedereen zijn stuk van het werk doet. Diversiteit mag niet louter een HR-topic zijn.”

De laureate startte haar carrière bij Cargill in 2011, als hoofd van de Europese mouterij-activiteiten. Sinds midden 2015 is ze wereldwijd verantwoordelijk voor de mouterijen, leidt ze 18 fabrieken en waakt ze over een jaarproductie van ruim 2 miljoen ton mout. “Zelf heb ik altijd alle kansen gekregen om te groeien, eerst in de cementindustrie, later in de bierindustrie, toch twee 'mannelijke' werelden. Dat heb ik mee te danken aan geweldige mentors die in me geloofden en me ruimte gaven. Toen ik bij Cargill begon, vond ik het mijn beurt om iets terug te doen.”

Bron: JUMP (jump.eu.com)

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen