< Terug naar overzicht

Philippe Muyters van Voka naar Vlaamse Regering

Philippe Muyters, tot voor kort topman van werkgeversorganisatie Voka, wordt minister voor de N-VA in de nieuwe Vlaamse regering. Hij wordt onder andere bevoegd voor financiën en werk.

Philippe Muyters (47), econoom van opleiding, is sinds 2000 gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. Net zoals Vlaams minister-president Kris Peeters was hij een tijdlang voorzitter van de SERV (Sociaal-Economische Raad voor Vlaanderen) en dus nauw betrokken bij het sociaal overleg op Vlaams niveau. Eerder was hij actief bij Seghers Engineering. Als Voka-topman drong hij herhaaldelijk aan op een staatshervorming en meer economische hefbomen voor Vlaanderen.
Muyters krijgt als nieuwkomer in de politiek een zware portefeuille onder zijn hoede. Hij wordt minister van Begroting en Financiën, van Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed, van Werk en van Sport. Hij combineert de bevoegdheden die voordien door maar liefst drie ministers - Dirk Van Mechelen (Open VLD), Frank Vandenbroucke (SP.A) en Bert Anciaux (SP.A) - werden beheerd.
Voka meldt dat in afwachting van de opvolgingsregeling Eric Vermeylen, de directeur van het Voka-kenniscentrum, de operationele continuïteit zal waarborgen.

Bron: De Standaard, Voka.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen