< Terug naar overzicht

Philippe Decre managing director Bennton & Hill

Philippe Decre werd in augustus bij de oprichting van Bennton & Hill benoemd als managing director.

Philippe Decre startte zijn loopbaan bij het Belgische ministerie van Defensie. Hij werkte er 5 jaar als officier en vier jaar als docent in Economie & Management aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel.

Na het behalen van een diploma in Management Engineering, verliet hij het ministerie van Defensie om zijn commerciële carrière te starten. Na een eerste ervaring als consultant in een financieel leasebedrijf, ontwikkelde Decre zich binnen een Scandinavische HR-consultancy tot senior managementconsultant met een eigen uitgebreide klantenportefeuille.

Na een periode als chief HR-officer Belux voor een IT Solutions & Integration-bedrijf, trad hij in dienst bij de HR Services Business Unit bij Ernst & Young. Hij leidde er een team van consultants, gespecialiseerd in direct search. Decre werkte mee aan verscheidene grote projecten, zoals de evaluatie van alle topfunctionarissen van de Belgische federale politie en de succesvolle fusie van Ernst & Young met TMP.

In 2002 werd Decre chief operations officer bij Europ Assistance. Hij hertekende en moderniseerde de Belgische activiteiten van het bedrijf, waardoor zowel de interne rentabiliteit verdubbelde, als externe kosten daalden. Daarnaast leidde hij een internationaal project voor de Europ Assistance Group in Parijs.

In 2008 werd Decre aangetrokken door Securitas als lid van het directiecomité. In de functie van divisional business unit manager was hij verantwoordelijk voor alle strategische klanten in België en stond hij aan de leiding van het nationale trainingscentrum. Sinds 2010 is hij ook lid van het auditcomité van de Belgische Federale Administratie en rapporteert hij aan de Ministerraad.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen