< Terug naar overzicht

Philip D’Hollander HR-manager bij Molenbergnatie

Philip D’Hollander is sinds oktober 2011 HR-manager bij Molenbergnatie, de oudste ‘natie’ in de haven van Antwerpen. Het bedrijf telt 75 bedienden en 80 havenarbeiders in België. Het spitst zich toe op de opslag en behandeling van groene koffiebone

Philip D’Hollander (33) behaalde in 2003 een bachelor Bedrijfsmanagement aan de Karel de Grote Hogeschool. Hij begon zijn loopbaan als customer service representative bij Maersk Sealand Antwerpen, nu Maersk Line Antwerpen. Hij klom er op tot customer service supervisor. In 2006 werd hij er HR-businesspartner.

In 2008 trok D’Hollander naar Safmarine Container Lines in Antwerpen, eerst als global HR-businesspartner en nadien als global compensation & benefits manager. Hij introduceerde er onder andere een variabel salarisplan voor customer service en sales, en hij vernieuwde het bonusplan voor het hoger management.

Sinds 1 oktober 2011 is Philip D’Hollander HR-manager bij Molenbergnatie, de oudste ‘natie’ in de haven van Antwerpen. Molenbergnatie concentreert zich op de opslag en behandeling van groene koffiebonen, cacaobonen, kruiden en specerijen. Het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen heeft ook filialen in Spanje (Barcelona) en Vietnam. In België telt het 75 bedienden en 80 havenarbeiders.

Als HR-manager is D’Hollander verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een salarisbeleid, de introductie van competenties met daaraan gekoppeld een opleidingsbeleid en rekruteringsbeleid, de introductie van carrièreplanning, de begeleiding van een traineeprogramma, het verfijnen van de policies, rekrutering en ontslag.

“Na 3,5 jaar in een globale HR-rol binnen een multinational wilde ik terugkeren naar een Belgisch bedrijf, liefst een grote kmo, in een generalistische HR-rol. Molenbergnatie bestaat al sinds 1867, maar is een bedrijf in verandering met ambitieuze plannen, zowel in België als daarbuiten. Het is een plezier mee aan de wieg te staan van de realisatie van deze plannen. Mijn doelstelling is om het HR-beleid te moderniseren, en het managementteam en de ganse organisatie te ondersteunen en adviseren tijdens deze transitie”, zegt Philip D’Hollander.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen