< Terug naar overzicht

Philip Beyers HR-manager Pearle Belgium

Philip Beyers is sinds kort niet alleen de nieuwe HR-manager bij Pearle Belgium, hij is er ook verantwoordelijk voor het juridisch en IT-departement.

Philip Beyers (41) is licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen (KU Leuven, 1992). In 1993 startte hij zijn carrière bij Carrefour. Hij zette er zijn eerste professionele stappen als zaakvoerder van verschillende Super en Maxi GB’s. In 2000 promoveerde hij tot marketingverantwoordelijke voor de categorie huishouden en witgoed. Vervolgens was hij project user manager voor de implementatie van SAP bij de distributieketen. Tussen 2004 en 2008 was hij er groepsmanager voor diverse productlijnen.

In 2008 maakte Beyers de overstap naar Galaria Inno als store & project manager. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor het realiseren van een besparingsplan en het ‘store classification’-project. De opzet van het project was om aan de hand van zes domeinen te bepalen hoe de ideale winkel er dient uit te zien op basis van omzet en socio-demografische factoren. Dit resulteerde in een stijging van de EBIT met 25 procent in 2010 van Galeria Inno Leuven.

Na een korte tussenstap als supply chain interim-manager bij Janssen Pharmaceutica is Philip Beyers sinds maart 2011 backoffice en HR-manager bij Pearle Belgium, een winkelketen van brillen. Hij is er verantwoordelijk voor diverse veranderingstrajecten inzake HR, administratie, verkoop en interne communicatie om zowel de bedrijfsvoering op het hoofdkantoor als in het winkelnetwerk te optimaliseren. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het juridisch en IT-departement.

“Mijn doel is om mijn retail- en people-managementervaring aan te wenden om de expansie van Pearle mee te kunnen begeleiden door het aantrekken van geschikte medewerkers. Daarnaast wil ik het vorming- en opleidingsbeleid naar een hoger niveau te tillen door gebruik te maken van moderne communicatiemiddelen”, motiveert Beyers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen