< Terug naar overzicht

Peter Vandevivere van PSS naar Elia

Peter Vandevivere is niet langer HR-director van Premium Sound Solutions (PSS). Hij koos voor de functie van HR Business Partner bij Elia.

Peter Vandevivere (43) was tot augustus 2008 HR-director bij Premium Sound Solutions Belgium, een spin-off van Philips die luidsprekers ontwikkelt en produceert voor de automotive sector.
Bij Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, is Vandevivere als Business Partner de interne contactpersoon voor verschillende departementen.
“Management en medewerkers van die directies kunnen bij mij terecht met al hun HR-gerelateerde vragen”, zegt Vandevivere. “Ik ben de vertegenwoordiger van HR in hun meetings. Tot mijn taken behoren: de strategische doelstellingen van Elia helpen vertalen in afdelings- en individuele doelstellingen, meedenken over de organisatiestructuur en –processen, ervoor zorgen dat elke afdeling (kwantitatief en kwalitatief) voldoende bestaft is om haar doelstellingen te halen, uitwerken van loopbaan- en ontwikkelingsbeheer met focus op de medewerkers en functies van de toegewezen departementen en zorgen voor optimale sociale relaties.”
Vandevivere is licentiaat Psychologie (KU Leuven, 1989) en behaalde een graduaat in Verzekeringen. Hij werkte zijn hele carrière voor Philips. In 1989 begon hij als Adjunct Management Development op het hoofdkwartier van Philips. In die functie had hij voornamelijk verantwoordelijkheid op het vlak van opleidingen. In 1991 werd hij Training Manager bij Philips Industrial Activities te Hasselt, om er na zes jaar promotie te maken tot Sectorpersoneelschef. Vandevivere nam de HR-verantwoordelijkheid op voor de afdeling Digital Product Services (circa 1000 werknemers).
In 2001 stapte hij over naar Premium Sound Solutions (toen nog deel van Philips). Hij was er eerst Resources Manager en vervolgens Global Human Resources Manager. Toen PSS met Philips brak in 2007, bleef Vandevivere eindeverantwoordelijke voor alle facetten van HRM. Hij wordt nu opgevolgd door Koen Van Holderbeke.

Het volledige bericht over de nieuwe HR-director van PSS, Koen Van Holderbeke, leest u hier.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen