< Terug naar overzicht

Peter Leyman directeur van Ryhove

Peter Leyman wordt directeur van Ryhove, een vzw die meer dan 400 mensen met een arbeidshandicap tewerkstelt in Gent en Merelbeke.

Peter Leyman werkte 20 jaar bij Volvo Cars Gent en was er de laatste zes jaar, tot 2007, CEO. Hij zetelde van juni 2007 tot begin 2008 in de Kamer voor CD&V, maar miste het bedrijfsleven en werd daarop gedelegeerd bestuurder van kabelproducent Vergokan Groep.

Eind 2009 volgde hij Philippe Muyters op als gedelegeerd bestuurder bij het Vlaamse werkgeversnetwerk Voka, maar hij nam eind januari 2011 ontslag en voerde sindsdien interim-managementopdrachten uit als consultant.

Leyman begint op 1 oktober 2012 in het bedrijf om vanaf 1 januari 2013 de algemene leiding op zich te nemen. Hij vervangt huidig algemeen directeur Yvan De Bie, die met pensioen gaat. De vzw Ryhove stelt meer dan vierhonderd mensen met een arbeidshandicap te werk in Gent en Merelbeke.

“Ik heb altijd een maatschappelijk engagement gevoeld, maar het is me niet gelukt dat waar te maken in de politiek en bij Voka. Ik blijf een organisatie en de mensen leiden, structureren, continueren en verder doen groeien, het verschil zit hem enkel in de aard van de activiteiten”, zegt Leyman.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen