< Terug naar overzicht

Peter Alaerts HR-manager van ziekenhuis Valida

Peter Alaerts is sinds 1 oktober aan de slag als HR-manager van het Brusselse ziekenhuis Valida.

Peter Alaerts

Peter Alaerts (42) volgde de opleiding voor maatschappelijk assistent (optie Personeelswerk) aan de Hogeschool Limburg (1997). Nadien behaalde hij ook nog een master Human Resources Management – Arbeidsrecht en Sociale Wetgeving aan de HUB (2007). Bij Syntra Hasselt volgde hij de opleiding tot preventieadviseur niveau II (2011). In juni 2016 behaalde hij de erkenning van Limburg Start-up Coach. Hij begeleidt jonge bedrijven en spin-offs die zich vestigen op de Corda Campus in Hasselt. Daarnaast is hij docent bij OptimumC, een erkend opleidingcentrum in de ouderenzorg.

Na zijn studies deed Alaerts tussen 1997 en 2000 een eerste werkervaring op bij Ford Genk en nadien bij Duracell Batteries, telkens als medewerker op de loon- en personeelsadministratie. In februari 2000 ging hij aan de slag bij Merck Eurolab op het departement payroll als assistant HR-manager. Hij was er teamverantwoordelijke van de payroll en personeelsadministratie. Een jaar later, in 2001, evolueerde Alaerts naar een meer generalistische functie en werd hij HR-businesspartner bij Moorkens Diffusion, een onderdeel van de Alcopa Groep.

Van midden 2004 tot september 2007 was Alaerts HR-manager bij Holding Computer Services Solutions om vervolgens dezelfde functie uit te oefenen bij Armonea (toen nog Soprim@). Bij de beheerder van woonzorgcentra en kinderdagverblijven nam Alaerts ook de functie van preventieadviseur op zich. Tussen 2010 en 2012 doceerde Alaerts payroll en sociale wetgeving bij Syntra Vlaanderen & Antwerpen.

Sinds oktober 2016 is Peter Alaerts aan de slag als HR-manager in het Valida-ziekenhuis. Het uitstippelen van een modern HR-beleid waarbij de medewerker centraal staat, is zijn grootste uitdaging. Het ziekenhuis in Sint-Agatha-Berchem telt 175 bedden en 350 medewerkers. “Het is de bedoeling om het team te laten evolueren van een HR-administratorfunctie naar een functie als HR-businesspartner. Vandaag wordt het merendeel van de arbeidstijd nog opgeslorpt door administratieve taken”, zegt Alaerts. Daarnaast blijft Alaerts actief als freelance HR-manager en ondersteunt hij Techno-Script en ThinkerIT.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen