< Terug naar overzicht

Peggy Maes ruilt Ingersoll Rand voor Stanley Works

Peggy Maes verlaat de Amerikaanse multinational Ingersoll Rand en neemt een nieuwe uitdaging aan bij Stanley Works. Ze zal bij de producent en verdeler van handgereedschap het HR-team verder ontwikkelen en de integratie van Black & Decker begeleiden.

Peggy Maes (46) heeft er al een hele carrière binnen HRM opzitten. Na haar economiestudies begon ze haar loopbaan bij ECS Wyatt Company, het huidige Towers Watson, waar ze als assistente van de general manager de opstart van een spin-off in België meemaakte.

Na twee jaar maakte Maes de overstap naar Amdahl Belgium, een computerbedrijf dat inmiddels is overgenomen door Fujitsu. De Vlaams-Brabantse was er gedurende vijf jaar als Office & Personnel Supervisor verantwoordelijke voor de lokale HR-beslissingen.

Maes vertrok er in 1991, maar bleef actief in de computerbusiness en maakte de overstap naar softwarebedrijf AspenTech Europe, waar ze onder meer HR-kwaliteitsstandaarden introduceerde.

Eind 1995 kocht Maes vervolgens met een partner PRS Business Services, dat ze deed uitgroeien tot een specialist in relocatie met 62 consultants aan boord. Voor haar oude werkgever AspenTech bleef Maes actief als HR-consultant.

Goed anderhalf jaar later keerde Maes terug naar Aspentech om er de functie van Director Human Resources voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika op te nemen. Maes boog zich over de internationale HR-aspecten, haar HR-departement was eveneens een businesspartner voor de verkoopafdeling.

Eind 2000 zette Maes haar carrière verder bij i2 Technologies, waar ze als HR-directeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika aan de slag ging.

In 2003 trok ze naar Ingersoll Rand, een Amerikaanse multinational die onder meer koelsystemen, persluchttoestellen en airconditionings fabriceert. Ze begon er als vicepresident HRM voor de afdeling Security Technologies en groeide er uit tot verantwoordelijke voor Talent and Organizational Development voor alle divisies in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Bij Stanley Works, een Amerikaanse multinational met ook zes afzonderlijke divisies of bedrijfstakken, zal Maes nu de functie van vicepresident HRM voor Europa uitoefenen. Ze neemt een rol aan die alle divisies zal verenigen in één enkel HR-beleid. De groep heeft een vestiging in Mechelen.

“Bedoeling is om binnen Stanley Works het volledige HR-plaatje door alle afdelingen te laten lopen”, aldus Maes. “Ik zal werken aan de structuur en het ‘organizational design’ in Europa. En ik zal het HR-team aligneren en ontwikkelen, zodat het de business de nodige steun kan verlenen. Voorts ligt mijn focus ook voornamelijk op de juiste integratie van het pas gekochte Black & Decker.”

Peggy Maes is ook een even inspirerende als enthousiasmerende spreekster. Dat bewees ze op de jongste HR Square November Conference in Amboise. Ze legde er uit dat talentmanagement dé retentiecode bij uitstek is.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen