< Terug naar overzicht

Paul Kumpen nieuwe voorzitter Voka

Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van het Hasseltse bouwbedrijf Kumpen, wordt de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie Voka. Hij werd op voordracht van de huidige voorzitter Michel Delbaere, topman van de West-Vlaamse voedingsgroep Crop’s, unani

Paul Kumpen wordt de eerste voorzitter van de vernieuwde structuur binnen de organisatie. Wouter De Geest, CEO van BASF, werd aangeduid als ondervoorzitter. De voorzitterswissel zal plaatsvinden in oktober 2015.

Een belangrijke uitdaging van de nieuwe voorzitter is, samen met het management, vorm te geven aan de nieuwe structuur van Voka. Concreet zal hij de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de 8 Voka – Kamers van Koophandel en Voka – VEV omzetten in de praktijk. Hiermee wil het vernieuwde Voka de spil worden in het Vlaams werkgeverslandschap en meer wegen op het Vlaams sociaal overleg.

Paul Kumpen (65) kan alvast zijn jarenlange ervaring als voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Limburg en zijn ondernemerschap inzetten. De economist en Vlerick-alumnus begon op zijn 24ste in het familiebedrijf en kwam meteen in een dramatische crisis terecht. Op zijn tweede werkdag overleed zijn vader aan een hartaanval. Bovendien woedde er een crisis in de bouwsector. Kumpen kon het bedrijf door de turbulentie loodsen en investeerde later ook in andere ondernemingen. Hij is ook gekend als autoliefhebber en fietsfanaat.

Bron: Voka (voka.be), Het Belang van Limburg (hbvl.be), De Tijd (tijd.be)

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen