< Terug naar overzicht

Paul Depuydt nieuwe voorzitter Agoria

Agoria, de federatie van de technologische industrie, heeft een nieuwe voorzitter: Paul Depuydt, CEO van Alcatel-Lucent Bell. Hij volgt Francis Verheughe op, die onlangs zijn functie als voorzitter van Siemens België-Luxemburg heeft beëindigd.

Paul Depuydt (43) startte na zijn studies Handelsingenieur zijn carrière in 1988 bij Rank Xerox in Rijsel. In 1991 ging hij aan de slag bij Alcatel België als Senior Financial Analyst. Na enkele jaren in de hoofdzetel in Parijs gewerkt te hebben als senior manager Trade & Project Finance, werd hij in juni 2004 benoemd tot CEO van Alcatel Bell, het huidige Alcatel-Lucent Bell (dat 1800 werknemers telt in België). Sinds januari 2009 bekleedt hij daarnaast ook de functie van Vice-President voor de Customer Unit Benelux binnen Alcatel-Lucent. Depuydt is ook lid van de raad van bestuur van het Interdisciplinair Instituut voor Breedbandtechnologie (IBBT) en Televic.
Als prioriteiten voor zijn voorzitterschap van Agoria schuift hij innovatie en ondernemerschap naar voren: “Zeker in tijden van economische crisis moeten de Belgische bedrijven blijven investeren in innovatie. Tot de wereldtop behoren, moet het doel zijn. Door innovatieve producten en diensten internationaal te commercialiseren, blijven onze bedrijven groeien en slagen we erin nieuwe buitenlandse investeringen aan te trekken. Daarvoor hebben we ook goed opgeleide jongeren nodig. We moeten dan ook blijven investeren in het onderwijs en de promotie van technische opleidingen, ICT en wetenschappen. Dat alles is de waarborg voor onze welvaart de komende jaren en daarna.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen