< Terug naar overzicht

Nadja Willems HR-manager bij Sapa RC Profiles

Nadja Willems is sinds april 2012 HR-manager bij Sapa RC Profiles in Lichtervelde. Het bedrijf heeft in België ook een vestiging in Ghlin. In totaal telt de groep in ons land ongeveer 150 medewerkers.

Nadja Willems (36) behaalde in 1998 een bachelor Maatschappelijk Werk (Optie Personeelswerk) aan de Hogeschool Gent. In avondonderwijs volgde ze HR-management aan de EHSAL (2000-2001).

Ze startte haar loopbaan in 1998 bij Alpro als HR-officer. Het bedrijf kende toen een sterke uitbreiding in België en Frankrijk, waardoor veel aandacht ging naar het selecteren en rekruteren van nieuwe medewerkers.

Tussen 2000 en 2004 oefende Willems tijdens haar twee eerste zwangerschappen verschillende tijdelijke functies uit in HR, sales en administratie. “Zo kon ik kennismaken met bijna alle afdelingen in een organisatie en met verschillende bedrijfsculturen”, commentarieert Willems.

In 2004 ging ze aan de slag als HR-officer bij Fabricom GTI. Twee jaar later, in 2006, werd ze HR-manager bij Groep De Vos Energie. Sinds april 2012 is Willems HR-manager bij Sapa RC Profiles in Lichtervelde. Sapa is wereldwijd marktleider op het gebied van aluminium extrusieprofielen. Sapa Profiles Benelux heeft in België en Nederland vier vestigingen. In België zijn er ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over Ghlin en Lichtervelde.

Haar voornaamste opdrachten zijn het vertalen van de algemene Benelux HR-strategie naar een eenvoudig, praktisch en bruikbaar HR-beleid voor Ghlin en Lichtervelde. Verder is er het ontwikkelen van de noodzakelijke tools en het uitzetten van de nodige richtlijnen, rekening houdende met de zeer specifieke vereisten en culturen van de beide vestigingen.

“Als HR-generalist wens ik me grondig in te werken in de cultuur en de activiteiten van de onderneming, met als doel mijn ervaring, capaciteiten en inzet zo snel mogelijk ten dienste te kunnen stellen ter ondersteuning van het personeel en de bedrijfsleiding. Dat gebeurt door middel van een eenvoudig, aangepast en transparant personeelsbeleid”, zegt Willems.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen