< Terug naar overzicht

Michèle Sioen voorgesteld als voorzitster VBO

Op 24 april werd Michèle Sioen voorgesteld als nieuwe voorzitster van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Zij volgt Pierre Alain De Smedt op en zal de volgende drie jaar samen met gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans de werkgeversorganisat

Michèle Sioen (°1965) is gehuwd en heeft drie kinderen. Sinds 2005 is ze CEO van Sioen Industries, een beursgenoteerde producent van technisch textiel, beschermkledij en fijnchemicaliën met hoofdzetel in het West-Vlaamse Ardooie. De onderneming is actief in 15 landen en telt ongeveer 4800 werknemers, van wie 900 in België.

Met de keuze voor Sioen geeft het VBO een duidelijk signaal in de richting van diversiteit (zij is de eerste vrouw aan de top van de organisatie), innovatie (Sioen Industries mag op dat terrein gerust een voorbeeld genoemd worden) en aandacht voor een industrie die ondanks de gekende context er toch in slaagt internationaal te expanderen.

Michèle Sioen zal de volgende drie jaar een stevige kluif hebben aan haar nieuwe functie en alles wat die met zich meebrengt, zoals intensief onderhandelen, inspireren en constant in het vizier van de media lopen. Zij heeft hiervoor als voorzitster van Fedustria (textiel-, hout- en meubelindustrie) sinds 2010 en als externe bestuurder van enkele grote bedrijven alvast een pak relevante ervaring in haar rugzak.

Tel daarbij dat de voorzitster op een stevig en creatief team kan rekenen en het is klaar dat zij heel binnenkort een frisse wind kan laten waaien in de wereld van de arbeidsrelaties.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen