< Terug naar overzicht

Michèle Sioen is Trends Manager van het Jaar 2017

De lezers van Trends en de jury hebben Michèle Sioen, de CEO van de textielgroep Sioen Industries, verkozen tot Manager van het Jaar. De 52-jarige Sioen, die daarmee haar derde nominatie verzilvert, is de 33ste Trends Manager van het Jaar. Zij wordt in de erelijst de opvolger van Bart De Smet, de CEO van verzekeringsgroep Ageas.

“De jury prijst Michèle Sioen voor de duurzame groei van Sioen Industries in een moeilijke sector”, zegt Luc Vandewalle, de juryvoorzitter van de Manager van het Jaar. Vandewalle wijst erop dat Sioen het voorbije anderhalf jaar zes overnames deed, die het marktleiderschap in diverse niches van technisch textiel opleverden of versterkten. Intussen telt Sioen 56 vestigingen in 23 landen.

Bovendien hield de jury rekening met het bredere engagement van Sioen, dat zich vertaalde in het voorzitterschap van het VBO en haar rol in de textielsectorfederatie Fedustria. Maar vooral als boegbeeld van het door haar ouders opgerichte familiebedrijf maakt de perfect tweetalige Sioen al lang indruk. Intussen is het 13 jaar geleden dat zij haar vader als CEO van het familiebedrijf opvolgde en heeft zij op succesvolle wijze het cyclische karakter van de activiteiten fors afgebouwd.

Sioen is vooral ook een zelfverklaarde people manager. “Mensen maken het verschil. Gemotiveerde mensen die ervoor gaan, maken of een bedrijf succesvol is of niet”, zegt de kersverse Manager van het Jaar. ”En als ik de mensen vertrouw, krijgen ze zeer veel verantwoordelijkheid”, klinkt het.

Sioen geeft toe gulzig te zijn naar nieuwe ervaringen. “Ik doe graag gevarieerde zaken. Het is belangrijk om te zien wat elders gebeurt. Het is ook belangrijk om regelmatig zelf naar een klant of leverancier te gaan, en regelmatig beurzen te bezoeken. Daar zie en hoor je op korte tijd veel mensen en heb je voeling met de markt. Ook hier in mijn bureau zit ik zelden alleen. Veel zaken worden in teamverband beslist. Een bedrijf is geen onemanshow, maar een team”, stelt Sioen, die hoopt haar bedrijf ook binnen tien jaar nog te leiden.

Bron: Trends (trends.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen