< Terug naar overzicht

Michel Croisé is CSR Professional of the Year 2015

Dinsdagavond heeft Michel Croisé (president van Sodexo Benelux) de allereerste CSR Professional of the Year award ontvangen. Deze prijs bekroont de sterke inzet van een professional in zijn of haar bedrijf voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De CSR Professional of the Year award is een initiatief van de vzw Time4Society en wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap. CSR verwijst naar corporate social responsibility, de Engelse term voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De verkiezing eerder deze week was het sluitstuk van een grondige selectie die in september is opgestart. Toen hebben een dertigtal CSR-professionals zich kandidaat gesteld en heeft een eerste stemming een top 15 opgeleverd. Deze kandidaten dienden een dossier in dat werd beoordeeld door een tienkoppige jury met ondere andere Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder VDAB) en Bart Buysse (directeur-generaal VBO).

De juryleden beoordelen de kandidaturen volgens MVO-criteria gebaseerd op de richtlijn ISO 26000. Unaniem schoven ze drie finalisten naar voren:

  • Ann Vandenhende, manager van Spadel
  • Ron Embrechts, CEO van Care
  • Michel Croisé, president van Sodexo Benelux

Na een online-bevraging door meer dan 2000 stemmers, konden de 200 aanwezigen in de Brusselse Marnixzaal dinsdagavond hun definitieve stem uitbrengen. Michel Croisé van Sodexo kreeg de meeste stemmen en draagt dus een jaar lang de titel van CSR Professional of the Year.

Michel Croisé: “Deze award is een erkenning voor het hele team van Sodexo. Het is een plezier om mensen te motiveren die al gemotiveerd zijn. Het belangrijkste is dat we met zijn allen stappen zetten richting een betere maatschappij.”

Bron: Time4Society (time4society.com)


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen