< Terug naar overzicht

Martine De Cuyper van GO! naar Plantijn Hogeschool

De Plantijn Hogeschool heeft een nieuwe directeur Beleidscoördinatie en Personeel: Martine De Cuyper. Zij was HR-manager voor GO! (het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap).

Martine De Cuyper (48) is psychologe van opleiding (UGent, 1985) en behaalde in 2006 een master in HRM aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Ze kan terugblikken op een stevige carrière bij overheidsdiensten.
De Cuyper begon haar loopbaan bij de Vlaamse overheid: in 1985 bij de PMS-centra om in 1992 over te stappen naar het departement Onderwijs als coördinator van de werkstations secundair onderwijs voor de provincie West-Vlaanderen. Na acht jaar stapte ze over naar de federale overheid bij Selor, waar ze (in het kader van het Copernicus-plan) als selectieadviseur instond voor de werving en selectie van de managementfuncties voor de federale overheid.
In 2002 ging ze aan de slag als selectieadviseur bij de FOP Personeel & Organisatie. Een jaar later diende zich een nieuwe uitdaging aan bij de intercommunale IVBO te Brugge. De Cuyper zou gedurende vijf jaar als diensthoofd personeelszaken instaan voor het professionaliseren van het HR-beleid in de intercommunale.
In mei 2008 jaar werd ze HR-manager voor het GO! - Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Ze was verantwoordelijk voor alle aspecten van het personeelsbeheer en het personeelsbeleid van de centrale diensten van het GO!

Bij de Plantijn Hogeschool is De Cuyper de eindverantwoordelijke voor de personeelsadministratie, het personeelsbeleid en de beleidscoördinatie van de hogeschool. “Ik zal onder andere instaan voor het uitwerken van een nieuwe loopbaanstructuur en functieclassificatie voor de personeelsleden van de hogeschool”, schetst De Cuyper. “Andere prioriteiten liggen in het actualiseren van het beoordelingssysteem en het opzetten van een vormingsbeleid. Het is ook een uitdaging om met het goed werkende HR-team een aantal HR-processen te optimaliseren en nieuwe instrumenten, zoals e-services, te introduceren ten behoeve van de leidinggevenden en personeelsleden in de departementen en centrale administratie.”

De Plantijn Hogeschool biedt als provinciale hogeschool diverse bacheloropleidingen aan op verschillende campussen in Antwerpen. De hogeschool maakt deel uit van de associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen