< Terug naar overzicht

Marijke Van Hoorebeeck Hoofd HRM bij Aquafin

Aquafin, verantwoordelijk voor de uitbouw en het beheer van de waterzuivering in het Vlaams Gewest, heeft Marijke Van Hoorebeeck benoemd tot Hoofd HRM.

Marijke Van Hoorebeeck (47) zet als Hoofd HRM bij Aquafin de HR-beleidslijnen uit voor zowat 900 werknemers over heel Vlaanderen.
Van Hoorebeek is al meer dan twintig jaar actief in HRM. Ze startte in 1986 bij Henkel (was- en verzorgingsproducten, cosmetica en kleefstoffen) als administratieve kracht op de personeelsafdeling te Doel. In 1989 werd ze personeelsverantwoordelijke bij Aqualon, de joint venture van Henkel en Hercules (Amerikaanse multinational in de chemische industrie). Van Hoorebeeck begeleidde er mee de wijzigingen in het management en de organisatiecultuur naar aanleiding van het nieuwe samenwerkingsverband. In twee jaar tijd groeide het bedrijf van 65 naar 120 werknemers.
In 1992 startte Van Hoorebeeck aan een indrukwekkende carrière bij Hercules. Eerst droeg ze als HR-manager België de verantwoordelijkheid over de drie sites in ons land (twee productiesites en het Europese hoofdkwartier in Brussel) en zette ze het HRM uit voor zo’n 260 werknemers. Vier jaar later breidde Van Hoorebeeck haar bevoegdheden uit over Nederland en Luxemburg.
Als HR-manager Benelux zette ze het HR-beleid uit voor 350 voor Hercules-werknemers. Na de fusie met Betz Dearborn in 1999 focuste ze vooral op het harmoniseren van het beleid inzake compensation en benefits.
In 2000 werd Van Hoorebeeck aangesteld om als HR-manager de productie-eenheid van Hercules in Doel te reorganiseren. Ze werkte een sociaal plan uit met de vakbonden en introduceerde teamwerk, een nieuwe functieclassificatie en een ontwikkelingsplan voor de medewerkers. Twee jaar later werd Van Hoorebeeck opnieuw HR-manager België.
Drie jaar geleden liet Van Horebeeck de chemische sector achter zich en koos ze voor de telecom. Als HR-manager België/Nederland bij Euphony Benelux en lid van het managementteam voerde ze een nieuw HR-beleid in voor de 180 werknemers.
Van Hoorebeeck is licentiate Moderne Geschiedenis (KU Leuven,1984). Bijkomend volgde ze Sociaal Recht aan de Universiteit Antwerpen en HR-management aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen