< Terug naar overzicht

Marc Leemans wordt nieuwe ACV-voorzitter

Marc Leemans volgt eind dit jaar Luc Cortebeeck op als voorzitter van de christelijke vakbond ACV.

Marc Leemans is de enige kandidaat die naar voren werd geschoven als nieuwe ACV-topman, na een interne consultatie van de centrales en de regionale afdelingen.

Marc Leemans (50) werd in 1961 geboren in het Vlaams-Brabantse Steenhuffel (bij Londerzeel). Hij is gehuwd en vader van twee dochters en een zoon. Leemans woont nu in Merchtem. Hij studeerde in 1982 af als maatschappelijk adviseur aan het Hoger Instituut voor Sociaal en Cultureel Werk – Arbeidshogeschool in Anderlecht.

Leemans startte na zijn studies in 1983 zijn loopbaan als medewerker van de Studie- en Vormingsdienst van de Christelijke Centrale voor Mijnnijverheid, Energie, Chemie en Leder (CCMECL) in Brussel. In 1996 werd hij nationaal secretaris van deze beroepscentrale. In december 1999 werd hij nationaal secretaris van het ACV.

Als nationaal secretaris van het ACV volgt Marc Leemans de ondernemingswerking op. Vanuit die hoedanigheid coördineert hij de sociale verkiezingen voor het ACV.

In de Nationale Arbeidsraad onderhandelt hij over nationale cao’s. Daarnaast is hij ook lid (en momenteel ook voorzitter) van de algemene raad van de CREG (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas).

Op 24 mei 2011 beslist de Algemene Raad van het ACV officieel wie het voorzitterschap overneemt.

Bron: ACV

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen