< Terug naar overzicht

Luc Dekeyser van SD Worx naar Vlaamse Gemeenschapscommissie

Luc Dekeyser verlaat SD Worx en gaat aan de slag bij de Vlaamse overheid als algemeen directeur Welzijn, Gezondheid en Gezin bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Luc Dekeyser

Luc Dekeyser (56) studeerde in 1981 af als licentiaat Pedagogische Wetenschappen, afdeling Sociale Pedagogiek (KU Leuven). In 1990 behaalde hij aan dezelfde universiteit een doctoraat in de Pedagogische Wetenschappen betreffende Vorming en Organisatie of het toepassen van managementtechnieken in de non-profitsector.

Dekeyser kan terugkijken op een zeer diverse loopbaan. In afwachting van zijn legerplicht startte hij eind 1981 als assistent aan de afdeling Sociale Pedagogiek van de KU Leuven. Nadien, eind 1982, ging hij aan de slag als stafmedewerker-pedagoog bij de dienst Leergangen van het Belgische Rode Kruis. Tussen 1984 en 1986 was hij onder meer coördinator van het Project Alfabetisering Aarschot en opziener-animator bij de Centrale van de Landelijke Gilden van de Belgische Boerenbond.

Van 1986 tot 1996 was Dekeyser voltijds docent aan de Sociale Hogeschool Heverlee. Hij gaf er zowel les in de basisopleiding, als in de voortgezette opleidingen sociaal-cultureel werk, communicatievaardigheden, vorming-training-opleiding, leidinggeven, organisatieontwikkeling en IKZ. Nadien was hij deeltijds docent aan de Sociale Hogeschool Heverlee en de KU Leuven, alsook departementshoofd Verpleegkunde en Vroedkunde aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Tot op vandaag doceert Dekeyser nog steeds aan de KU Leuven en aan de Universiteit Hasselt.

Sinds 1989 is Dekeyser eveneens zaakvoerder van Atoom bvba, gespecialiseerd in advies en training in organisatieontwikkeling en management.

Eind 2004 ging Dekeyser aan de slag als manager Human Resources and Learning & Development bij Terumo-Europe. In maart 2007 werd hij directeur van het SD Worx Kenniscentrum.

Sinds 1 juli 2014 is Luc Dekeyser algemeen directeur Welzijn, Gezondheid en Gezin van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in Brussel.

“Op mijn 56ste kies ik zelf voor een totaal andere wending en keer ik terug naar mijn roots als sociaal pedagoog. Daarom kies ik opnieuw voor de social profit, waar ik mijn talent als sociaal (ped)agoog kan botvieren: inhoudelijk conceptueel werk combineren met leiderschap, visie en begeleidingstaken als aanzet tot transformatie en verbetering”, commentarieert Dekeyser.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen