< Terug naar overzicht

Luc De Bryckere volgt Urbain Vandeurzen op

Op 26 mei 2009 wordt Luc De Bruyckere, voorzitter van Ter Beke, voor drie jaar voorzitter van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Hij volgt daarmee Urbain Vandeurzen op, voorzitter en gedelegeerd bestuurder van LMS International.

Luc De Bruyckere (63) is voorzitter van de raad van bestuur van Ter Beke, een Belgische beursgenoteerde verse-voedingsgroep met 1800 medewerkers in tien vestigingen in Vlaanderen, Walloniƫ, Nederland en Frankrijk, en een tiental verkoopsorganisaties in Europa. Luc De Bruyckere heeft Ter Beke operationeel geleid gedurende 36 jaar (1971-2007).
Tot vandaag bekleedt hij de volgende mandaten: vicevoorzitter van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen), bestuurder UWE (Union Wallonne des Entreprises), voorzitter van Volvo ACG Groep en de groep Joos en bestuurder van Distrigas, Neuhaus, de Vlerick Leuven Gent Management School en Guberna. Hij ontving in 2007 de Vlaamse Leadership Award en was in 1986 Manager van het Jaar.
De Bruyckere is bij Voka - Vlaams Economisch Verbond al vele jaren actief, onder andere als ondervoorzitter. Hij is zeer vertrouwd met het werkgeverslandschap. Zo werkte hij intens mee aan de oprichting van Voka in 2004, de integratie van het Vlaams Economisch Verbond en de Kamers van Koophandel. Ook de afgelopen drie jaar nam hij mee de verantwoordelijkheid op deze integratie te verdiepen.

Foto: links Urbain Vandeurzen, rechts Luc De Bruyckere.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen