< Terug naar overzicht

Lou Van Beirendonck wordt Academic Director van Master Class HRM aan Antwerp Management School

Lou Van Beirendonck, oprichter en directeur van Quintessence Consulting, is deeltijds aangesteld als Faculty en Academic Director van de Master Class HR Management aan de Antwerp Management School, het vroegere UAMS.

Lou Van Beirendonck (°1960) gaat de inhoud van de Master Class HR Management herdefiniëren om deze maximaal te laten aansluiten op de actuele behoeften van de HR-professional. Bijzondere aandacht zal hierbij gaan naar talentmanagement en hoe de brug te slaan naar competentiemanagement, voor veel bedrijven nog steeds het bindmiddel tussen alle HR-processen om tot een coherent HR-beleid te komen.

Lou Van Beirendonck wordt algemeen gezien als de pionier van de assessment centers en het concept competentiemanagement in België. Sinds 1991 doceert hij als gastdocent aan Antwerp Management School in de voltijdse master na master HRM-opleiding en in de Master Class HR Management. Onlangs promoveerde hij tot doctor in de Psychologie aan de Universiteit van Tilburg op het proefschrift ‘Dieptezicht in competentiemanagement: integratie van een modernistische en postmodernistische visie’. Hierin combineert hij de begrippen competentiemanagement en talentmanagement tot een coherent geheel.

Van Beirendonck heeft een indrukwekkende reeks publicaties op zijn naam staan. Bij het grote publiek is hij bekend dankzij de boeken ‘Hoera, ik neem deel aan een assessment center!’, ‘Iedereen competent: het handboek voor competentiemanagement’ en het recent verschenen ‘Iedereen content – Nieuwe paradigma’s voor competentie- en talentmanagement’.

De Master Class HR Management kent een lange traditie aan de Antwerp Management School en wordt al sinds 1972 georganiseerd.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen