< Terug naar overzicht

Lou Van Beirendonck behaalt doctoraat met proefschrift over competentiemanagement

Lou Van Beirendonck behaalde het diploma van doctor in de Psychologie aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Tilburg. Hij bracht een succesvolle publieke verdediging van zijn thesis ‘Dieptezicht in competentiemanagement – Integrati

In zijn doctoraal proefschrift presenteert Lou Van Beirendonck (49) een nieuw model dat zowel talentmanagement als competentiemanagement integreert. De samenvoeging van een top-downbenadering (die hij omschrijft als ‘blauw’) en een bottom-upbenadering (die hij beschrijft als ‘rood’) resulteert in een derde dimensie: “Zie het als een 3D-bril waarvan de verschillende glazen samen paars kleuren”, aldus de kersverse doctor.

Van Beirendonck demonstreert hoe competentie- en talentmanagement zinvol te integreren zijn. Hij combineert het perspectief van de organisatie met dat van medewerkers via een dialoog met verstrekkende gevolgen op het vlak van competentieassessment, competentieontwikkeling, het geven van feedback aan medewerkers en dies meer. De nieuwe principes worden geïllustreerd met praktijkcases.

Volgens Van Beirendonck is zijn aanpak in staat om de kritiek op traditioneel competentiemanagement op te vangen en biedt die een antwoord op de toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt. Zijn promotor, prof. dr. J. Rijsman: “Dit werk zal zeker impact hebben, voor zover het dat al niet heeft. Het zal terecht figureren in de bibliotheek van de academie en in die van de praktijk. Zijn werk heeft de kracht om de discussie aan te gaan met reflecties uit de academische wereld, de voor studenten vaak moeilijk te bevatten praktijklogica. Dr. Van Beirendonck beheerst die op een unieke manier. Het is de logica van de reflectieve praktijkman, iemand met autoriteit, die in verschillende werelden kan fungeren.”

De jury bestond naast zijn promotor, prof. dr. Rijsman (Universiteit Tilburg), uit prof. dr. René Bouwen (hoogleraar emeritus KU Leuven), prof. dr. Erik Henderickx (hoogleraar Universiteit Antwerpen), prof. dr. Philippe Naert (decaan UAMS) en dr. H.J.J.L. Seegers (Right Management in Nederland).

Eind volgende maand zal het doctoraat in aangepaste vorm als boek ter beschikking zijn voor een breder publiek onder de titel ‘Iedereen content: nieuwe paradigma’s voor competentie- en talentmanagement’.

Lou Van Beirendonck behaalde eerder al masterdiploma’s in Organisatiepsychologie, Executive Business Administration en Organisatieontwikkeling aan de universiteiten van Leuven en Antwerpen. Hij is oprichter en bestuurder van Quintessence Consulting, executive professor aan de Universiteit Antwerpen Management School (UAMS) en de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB), evenals gastdocent bij de Vlerick Leuven Gent Management School. Hij is pionier op het gebied van assessment centers in België.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen