< Terug naar overzicht

Linda Vandevelde wordt International HR-manager bij Harrison

Na acht jaar verlaat HR-manager Linda Vandevelde het advocatenkantoor Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP in Brussel. Ze wordt International HR-manager bij Harrison Clinical Research Group.

Linda Vandevelde (37) studeerde af als germaniste (VUB, 1995) met specialisatie in taalpsychologie en –pathologie. Haar carrière ging evenwel al gauw de richting van HR-management uit. In 1999 hielp ze al het headhunterskantoor Antal International mee uit de startblokken als HR/Office Manager.

In 2002 werd ze HR-manager bij het Brusselse advocatenkantoor Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP. Acht jaar geleden was HR nog lang niet zo’n bekende factor in de juristenmiddens. Vandevelde slaagde erin HRM op de kaart te zetten, evaluatiesysteem incluis.

Bij Harrison Clinical Research Group in het Brusselse Sint-Agatha-Berchem wordt ze nu International HR-manager, een nieuwe functie in de groep, waardoor ze alweer aan het pionieren mag gaan. “Dat pionierswerk sprak me inderdaad aan. Blijkbaar heb ik dat steeds gezocht”, lacht ze. “Door de internationale groei van Harrison leek het aangewezen om een aantal HR-processen te bekijken, te optimaliseren of te implementeren.”

Na een carrière in de advocatuur (voor ze bij headhunter Antal kwam, werkte ze ook nog voor twee andere advocatenkantoren), wilde ze ook andere lucht: “Ja, ik wilde toch ook een nieuwe, voor mij onbekende wereld ontdekken, waar ik hopelijk kan toepassen wat ik in de advocatuur heb geleerd.”

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen