< Terug naar overzicht

Leon Vliegen partner/vennoot bij Katena

Leon Vliegen wordt partner/vennoot bij Katena, een adviesbureau op het vlak van personeel en organisatie.

Leon Vliegen (50), sociaal pedagoog van opleiding, begon zijn carrière in het lerarenkorps. Daarna werd hij assistent in een ziekenhuis en onderzoeker aan het Limburgs Instituut voor Samenlevingsopbouw, waar hij zich toelegde op het meer arbeidsmarktgericht maken van het avondonderwijs in het kader van de reconversie. Hij zette zijn carrière voort als secretaris van de gedeputeerde van de provincie Limburg, een functie die hij anderhalf jaar uitoefende.

Toen hij adjunct-directeur werd van werkgeversorganisatie VKW Limburg, ontwikkelden zich contacten met én interesse voor het bedrijfsleven. Dat vertaalde zich in een carrièreswitch naar plasticfabrikant Borealis Polymers, waar hij aangesteld werd als coördinator van de expats.

Tijdens zijn carrière bij Borealis Polymers volgde hij een masteropleiding HR-management in Hasselt en een leiderschaps- en marketingopleiding aan de gerenommeerde business school IMD in Lausanne, naast een opleiding Finance for Executives en Sociaal Recht aan de UAMS (nu Antwerp Management School). Bij Borealis groeide hij intussen verder door tot HR-manager van de vestiging in Zwijndrecht, om later overkoepelend HR-manager van alle Belgische vestigingen te worden.

Onder zijn bewind pakte Borealis in 2002 de prijs voor Mensvriendelijkste Bedrijf, een jaar later mocht Vliegen zich HR-manager van het Jaar noemen. Bij Borealis werd hij nadien HR-manager Polyofins Business Group.

In 2008 stapte hij over naar Tyco Electronics, het vroegere Raychem, waar hij tot 31 december 2009 de functie van Global HR Director voor de Telecom/Outside Plant bekleedde. In 2010 werd hij VP HR voor de BU Protective Packaging Europe van Pregis, een Amerikaans verpakkingsbedrijf.

Sinds oktober 2011 is Leon Vliegen partner/vennoot bij Katena. Het bureau werd een jaar geleden gesticht door Jo De Bruyne en is actief in vier grote domeinen, talent en leiderschaps-assesment, talent- en leiderschapsontwikkeling, organisatie-ontwikkeling en verandering, advies over het HR beleid, processen en rollen. Het bureau telt een zestal medewerkers en heeft vestigingen in Hasselt, Mechelen en Gent.

“Samen met de collega's een organisatie kunnen uitbouwen en de ervaring die ik heb opgedaan delen met andere bedrijven”, motiveert Leon Vliegen zijn overstap.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen