< Terug naar overzicht

Katrien Lootvoet ruilt OIP Sensor Systems voor Thermote & Vanhalst

Katrien Lootvoet heeft OIP Sensor Systems Oudenaarde vaarwel gezegd. Ze was er sinds 2009 HR-manager en neemt nu dezelfde functie aan bij Thermote & Vanhalst (TVH). Daarbij wordt ze verantwoordelijk voor alle aspecten van HR.

Katrien Lootvoet (45) studeerde Bedrijfspsychologie aan de KU Leuven, aangevuld met een postgraduaat Bedrijfsbeleid in avondonderwijs aan de VLEKHO Business School. Na haar studies werkte ze een jaar als junior consultant bij CPM, waarna ze de overstap maakte naar de Generale Bank.

Generale Bank


Daar werd ze selectiepsychologe in de hoofdzetel in Brussel. Ze selecteerde er universitair geschoolden en informatici voor kaderfuncties in Vlaanderen en Brussel, zette wervingscampagnes op en organiseerde campusrekrutering. Drie jaar later zette ze binnen de Generale Bank de stap naar Personeelsbeheerder Gent.

Naar consultancy


Na acht jaar zei Lootvoet Generale Bank vaarwel voor een functie als zelfstandig kantoorhouder bij Krediet aan de Nijverheid in Ieper. Maar de interesse voor HR bleef en in die periode nam Lootvoet er op freelance basis de job van Senior Consultant Selectie bij voor SHL-Belgium. Ze deed er individuele assessments, zowel op junior-, senior- als managementniveau.

In 2000 richtte ze haar eigen consultancybureau Equivive op. “Onze activiteiten waren organisatie- en personeelsadvies, outsourcing van (deelaspecten van) personeelsbeleid en het begeleiden van familiale ondernemingen bij de overdracht naar een volgende generatie”, vertelt Lootvoet. “Onze doelgroep was zowel privésector als overheid. Zo stonden we, bijvoorbeeld, in voor alle facetten van het personeelsbeleid van Kantoor Vandelanotte die medevennoot waren van Equivive.”

Lootvoet bleef er tot in het najaar van 2005 zaakvoerder. Daarna brak een nieuw hoofdstuk aan bij Picanol Group.

Picanol Group


In 2005 nam Lootvoet de functie van Staffing Manager aan bij Picanol Group. “Een hele uitdaging met veel verantwoordelijkheid”, zegt ze. “Sinds 2002 was ik er al actief als consultant en er werd mij gevraagd om fulltime voor het bedrijf te komen werken. Ik stond in voor het rekruterings-, selectie- en aanwervingsbeleid. Dat wil zeggen dat ik het kwalitatief proces moest uitwerken, interne assessments en potentieelbeoordelingen voor leidinggevende arbeidersfuncties opstartte en interne mobiliteit stimuleerde. Ik rekruteerde en selecteerde ook zelf bedienden en kaderleden en sloot samenwerkingsverbanden met externe partners.”

Later werd ze bij Picanol Group HR Account Manager voor de divisies Finance, IT en HR. In dezelfde periode nam Lootvoet ook de functie van HR Talent Manager op zich.

OIP Sensor Systems


Lootvoet nam afscheid van Picanol Group om kortstondig haar consultancypraktijk weer op te nemen onder de naam Lootvoet nv. Maar al gauw kwam OIP Sensor Systems in beeld, waar ze HR-manager werd. “Ik mocht er een HR-beleid uitwerken die aangepast was aan de groeiende organisatie. Dat betekende een functieclassificatie uitwerken voor bedienden en arbeiders, het herschrijven van het arbeidsreglement, HR-processen en procedures. Ik startte ook met de uitwerking van een nieuw loonbeleid.”

Thermote & Vanhalst


Sinds juli 2010 heeft Lootvoet nu een nieuwe uitdaging aangenomen als HR-director van TVH. Ze zal er de initiatieven en het HR-beleid die haar voorganger Gerd Bellemans er opstartte verder opvolgen en mee uitdragen, maar zich ook focussen op de specifieke uitdagingen in HR vandaag en morgen.

“Het uitwerken van een HR-beleid in lijn met de bedrijfsstrategie, talentontwikkeling voor alle werknemers, leiderschap, registratie en beheer van HR-data, top down en bottom up interne communicatie zijn een aantal van mijn stokpaardjes. Die vielen bijzonder in de smaak bij de familie en het management van TVH. Maar ik wordt er verantwoordelijk voor alle aspecten van het HR-gebeuren binnen de organisatie. Dat betekent ook syndicaal overleg en Safety-Health-Environment (SHE).”

TVH-Thermote & Vanhalst is gevestigd in Waregem.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen