< Terug naar overzicht

Katrien Berghs HR & Legal Director The Adecco Group België

Begin dit jaar ging Katrien Berghs aan de slag bij The Adecco Group België als HR & Legal Director. “De functie van HR & Legal Director combineert twee expertises die naadloos bij mijn profiel aansluiten. Het totaalplaatje bij Adecco klopt gewoon”, motiveert de juriste haar nieuwe carrièrewending.

Katrien Berghs (43) behaalde een master in de Rechten aan de KU Leuven (1998) en een master Sociaal Recht aan de VUB (1999). Ze startte haar loopbaan als assistent Arbeidsrecht aan de rechtsfaculteit van de KU Leuven in september 1999. In 2002 begon ze haar mandaat van assistent te combineren met de advocatuur (deeltijds, nadien voltijds), eerst bij Linklaters en vervolgens bij Loyens & Loeff. Ze was er advocaat in het departement Employment Law & Compensation & Benefits.

In november 2006 werd Berghs Manager HR Legal Affairs Belgium bij Delhaize Group. In februari 2009 maakte ze de overstap naar het Benelux-Zwitserse advocatenkantoor Loyens & Loeff, eerst als HR-manager Belgium, vanaf april 2012 als Head HR & Operations Belgium (verantwoordelijk voor Human Resources, Marketing en Interne/Externe Communication & Facility Management).

“De zakelijke advocatuur is een echte people business, waar het aantrekken, ontwikkelen en managen van talent cruciaal is. Ik tekende er een HR-beleid uit om de missie van het kantoor te doen slagen, waarbij ik me niet liet afschrikken door het wat traditioneler karakter van de advocatuur of het individualisme dat er weleens durft te heersen”, aldus Berghs over haar periode bij Loyens & Loeff. Tot dat HR-beleid behoorden onder meer twee achtereenvolgende innovatieve rekruteringscampagnes, een volledig gestroomlijnd en hertekend wervings- en selectieproces, een portfolio van opleidingen en coaching, een motiverend performance-managementsysteem, en een competitief en transparant verloningsbeleid.

Momenteel is Katrien Berghs HR & Legal Director bij The Adecco Group België. In die functie bepaalt ze enerzijds de strategie om medewerkers aan te trekken, te inspireren, te ontwikkelen en te belonen. Anderzijds is de functie het aanspreekpunt voor juridische zaken binnen het directiecomité. De juriste zal de volgende teams van in totaal 30 personen aansturen: HR-businesspartners, Recruitment, Learning & Development, Compensation & Benefits en het Legal-team.

“Mijn motivatie voor deze positie bij Adecco is ingegeven door tal van elementen. De organisatie heeft een zeer sterke cultuur, die stimuleert dat medewerkers hun talenten laten groeien, terwijl ze daarmee de organisatie als geheel dichter bij haar objectieven brengen. Die cultuur en waarden voelden onmiddellijk goed aan. Alhoewel de functie puur Belgisch is, is er bijzonder veel internationale samenwerking en kruisbestuiving. Ook dat waren belangrijke drivers. Tot slot combineert de functie van HR & Legal Director twee expertises die naadloos bij mijn profiel aansluiten. Kortom, stuk voor stuk elementen die uiteindelijk mijn keuze hebben bepaald. Het totaalplaatje klopte gewoon.”

Met 800 werknemers en 130 kantoren biedt The Adecco Group in België een gevarieerd dienstenaanbod voor uitzendwerk, rekrutering en selectie en HR-diensten. Gespecialiseerde HR-diensten worden op de Belgische markt aangeboden via verschillende merken en bedrijven (zoals XPE Pharma & Science). De groep, genoteerd op de Zwitserse beurs SIX (ADEN), is een Fortune Global 500-bedrijf met hoofdzetel in Zürich, met meer dan 33.000 medewerkers (voltijdse equivalenten) en ongeveer 5100 filialen in 60 landen.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen