< Terug naar overzicht

Katlyn Colman algemeen directeur van nieuw kinderbijslagfonds Infino

Katlyn Colman is de kersverse algemeen directeur van Infino, het nieuwe kinderbijslagfonds waarin Acerta en Securex hun krachten hebben gebundeld.

Katlyn Colman volgde managementopleidingen (Vlerick, INSEAD, AMS) en heeft een rijk verleden in uiteenlopende zorgorganisaties. De Gentse economiste was tot voor kort algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. In haar nieuwe functie slaat zij de brug tussen twee werelden. De keuze voor Colman was dan ook ingegeven door de nieuwe rol die het kinderbijslagfonds moet spelen. “Gezinnen vandaag zijn niet meer dezelfde als 25 jaar geleden. Simpelweg omdat de samenleving zo spectaculair veranderd is. Denk aan de gezinssamenstelling, impact van technologie, rol van werk... Dat vraagt veel aanpassingsvermogen van iedereen”, aldus Colman die vanuit haar vroegere functies altijd nauw contact had met jonge gezinnen. “Toch vinden we dat elk gezin moet kunnen dromen van het leven dat het wil leiden en dat het gewoon gelukkig kan zijn.”

Een nieuwe rol voor het klassieke kinderbijslagfonds

De veranderende samenleving plaatst gezinnen voor nieuwe uitdagingen en Infino wil hen daarbij helpen en inspireren, tijdens de zwangerschap, na de geboorte en bij elke stap die kinderen met hun ouders zetten op weg naar volwassenheid. Katlyn Colman licht toe: “We zullen een hele reeks van diensten aanbieden die beantwoorden aan waar gezinnen praktisch mee te maken krijgen. Echte noden van elke dag: opvoedkundig, sociaal, fiscaal en wettelijk. Al die kennis moet hun leven van elke dag een plus geven, het aangenamer en rijker maken. Kinderbijslag en premies correct uitkeren zien we als een logisch verlengstuk daarvan.”

Management met zorg en passie

Katlyn Colman weet als ex-algemeen directeur van het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen waarover ze spreekt. Weinig andere organisaties zijn zo diepgeworteld in onze samenleving. Colman kent de noden omdat haar vroegere organisatie in alle geledingen van de bevolking actief was. “Wat ik naast mijn managementbagage meeneem naar Infino, is het belang van een luisterend oor. Alles begint met aandacht en begrip voor wat moeders, vaders en kinderen vandaag bezighoudt. Infino wil op vragen en bezorgdheden rond opvoeden een passend antwoord kunnen geven. Op mensenmaat én met de kracht van technologie. Want uiteraard stemmen wij ons 100% af op hoe gezinnen zich vandaag informeren.”

Bron: Infino

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen