< Terug naar overzicht

Karin Nauwelaerts verhuist Stad Antwerpen

Na het aflopen van haar vijfjarig mandaat als personeelsdirecteur van de Stad Antwerpen heeft Karin Nauwelaerts een nieuwe opdracht: ze leidt het verandertraject Den Bell, waarbij 2200 medewerkers verhuizen.

Karin Nauwelaerts (51) legt haar nieuwe opdracht uit: “Dit najaar verhuizen alle backoffice-processen van de stad en het OCMW Antwerpen naar een centraal administratief gebouw. Ik leid het verandertraject dat gepaard gaat met de verhuizing van 2200 medewerkers, de organisatorische en personele impact ervan.”
In 2001 startte Nauwelaerts als adviseur op het kabinet van de schepen voor personeelszaken in Antwerpen. Drie jaar later werd ze de nieuwe personeelsdirecteur met een mandaatopdracht voor vijf jaar. Dat mandaat liep eind december 2008 af.
Nauwelaerts blikt terug: “In samenwerking met het OCMW Antwerpen hebben we een nieuwe loonmotor ingevoerd. We voerden ook een nieuw personeelsstatuut in, waarbij moderne HR-technieken, zoals instroom en doorstroom op basis van competentiemanagement en resultaatgerichte verloning nu mogelijk zijn. Competentiemanagement vormt nu de rode draad in alle HR-processen. Daarnaast voerden we ook nieuwe arbeidsregimes in.”
Nauwelaerts wordt als directeur van de personeelsdienst voorlopig opgevolgd door Tarik Van Ballaer (38). Hij was de afgelopen viereneenhalf jaar als bestuurscoördinator bij de personeelsdienst één van de stuwende krachten bij de realisaties van de afgelopen periode en is nu waarnemend directeur van de personeelsdienst.
Karin Nauwelaerts behaalde een licentie Romaanse Filologie, een aggregaat Hoger Secundair Onderwijs (VUB, 1979) en een master in Publiek Management (UAMS, 2003). Ze startte haar loopbaan als lerares Frans. Tussen 1986 en 1997 werkte ze in de Antwerpse diamantsector. Bij een kmo stond ze in voor de dagelijkse leiding, en de aankoop en verkoop van geslepen diamant voor buitenlandse klanten. Daarna vervulde ze enkele kortere opdrachten, onder meer in het kader van de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen in 2000.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen