< Terug naar overzicht

Karel Stryckers naar beveiligingsfirma G4S

Karel Stryckers is verhuisd naar beveiligingsfirma G4S. Hij bekleedt er sinds eind 2009 de nieuwe functie HR Knowledge & Process Advisor. Hij moet er de implementatie van de organisatiestructuur in het softwareprogramma tot een goed einde brengen.

Karel Stryckers (38) is grafisch vormgever van opleiding, maar kwam in 2001 voor het eerst in aanraking met HR, toen hij een kantoor van Konvert Interim leidde. Na een jaar stapte de Limburger over naar het customer service center van sportartikelengigant Nike te Laakdal, waar hij als Frontline Leader People Coach optrad als contactpersoon tussen het personeel en de HR-afdeling.

Omdat Stryckers interesse toonde in de technische kant van HRM, begon hij zich te verdiepen in het softwareprogramma SAP. Aansluitend bij die belangstelling, ging hij in 2004 aan de slag bij HR-softwareaanbieder NorthgateArinso. Als consultant, teamleader en payroll manager werkte Stryckers er mee aan de implementatie van SAP bij Ford Genk.
Eenzelfde project voerde hij uit bij General Motors Belgium, maar dan voor de voor de gelegenheid opgerichte joint venture NorthgateArino/ACS.

In 2008 verhuisde Stryckers naar het Nederlandse Nieuwegein (nabij Utrecht). Als consultant bij Perfect For People bracht hij er een update van SAP bij ICT-bedrijf Getronics PinkRoccade tot een goed einde.

Bij G4S wendt Stryckers nu zowel zijn ervaring aan in ICT als in HR. Zijn opdracht bestaat erin de organisatiestructuur in het SAP-softwareprogramma te implementeren. “Samen met de HR Knowledge Manager ben ik verantwoordelijk voor de HR-processen in SAP HR”, legt Stryckers uit. “Bedoeling is SAP bij G4S verder te stroomlijnen en indien mogelijk nieuwe toepassingen te ontwikkelen. We zullen ook een handboek opstellen en de HR-gebruikers van het systeem opleiden”

G4S heeft haar hoofdkantoor sinds kort in Vilvoorde. De Belgische beveiligingsfirma heeft in totaal 3898 medewerkers op de payroll.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen