< Terug naar overzicht

Julie Belmans nieuwe Director Human Resources bij Ricoh Belgium & Luxembourg

Julie Belmans (42) werd benoemd tot Director Human Resources van Ricoh Belgium & Luxembourg. Ze wordt verantwoordelijk voor het personeelsbeheer van de vestiging in België (725 medewerkers) en Luxemburg (50 medewerkers). Belmans is sinds 2010 bij Ricoh aan de slag en krijgt nu de nieuwe taak om een optimale HR-strategie op te zetten en uit te rollen.

In juni 1996 behaalde Julie Belmans het diploma Executive Secretary aan het ECSEDI. Ze starte haar carrière als HR Team Assistant bij Honeywell. Deze eerste ervaring binnen een HR-afdeling bood haar meteen de kans om alle facetten van het persooneelsbeheer te leren kennen: rekrutering, selectie, arbeidsreglementering, opleidingen, HR-processen, ... Belmans besliste vervolgens om opnieuw te gaan studeren en behaalde in juni 2000 het diploma Human Resources Management aan het ISC Saint-Louis.

In mei 2000 begon Belmans bij Belgacom Skynet als HR Officer voor de afdelingen verkoop, marketing en customer care. Binnen die functie werkte ze nauw samen met de directie van deze drie afdelingen, waarvan ze de volledige HR-administratie voor haar rekening nam. Ze stond er in voor het rekruteren van medewerkers, het opstellen van uurroosters, het uitwerken van behoeftenanalyses, het vinden van creatieve oplossingen om de werknemers te motiveren bij het behalen van hun doelstellingen, het aanbieden van opleidingen (aanvragen beheren, geschikte opleidingen zoeken en daarna opvolgen, procedures en opleidingsplannen opstellen, ...), het coördineren van ISO-kwaliteitsnormen (audit, communicatie, administratie, actualiserings- en reportingprocedures), en het uitvoeren van verlonings- en voordeelanalyses voor de werknemers van Skynet.

In 2001 kreeg Julie Belmans de mogelijkheid om een ander onderdeel van de telecomoperator te ontdekken en kreeg ze een commerciële functie bij Belgacom Skynet. De daaropvolgende 10 jaar leerde ze verschillende aspecten van zowel directe als indirecte verkoop kennen. Ze bekleedde eveneens managementfuncties binnen bekende groepen zoals Belgacom, Telenet en Sony.

In 2010 solliciteerde Belmans bij Ricoh voor de functie van Manager HR Business Partnering. Ze kreeg de job en fungeerde als contactpersoon voor alle personeelsaangelegenheden, eerst voor de afdelingen Customer Service, IT, Finance en HR, en later voor de afdelingen Sales en Marketing. Al vlug werd ze Manager Business Partnering voor alle afdelingen van Ricoh in België en Luxemburg. In deze functie stond ze in voor de werkherstructurering, rekrutering, planning, talentbeheer en loopbaanontwikkeling. Na 7 jaar in deze functie klimt Belmans nu op tot Director Human Resources.

“We blijven vasthouden aan een HR-beleid dat overeenstemt met de waarden van ons bedrijf waarbij de mens steeds centraal staat. Om ons concurrentievoordeel te behouden en de innoverende ideeën van Ricoh vooruit te sturen, moeten we kunnen rekenen op talentvolle mensen met een creatieve geest en vernieuwende ideeën die zich volop kunnen ontwikkelen binnen een motiverende en serene werkomgeving”, commentarieert Julie Belmans.

Ricoh is een wereldwijd actieve technologie-onderneming. De groep biedt diensten en technologieën aan zoals documentbeheersystemen, IT-diensten, printoplossingen, visuele communicatiesystemen, digitale fototoestellen en industriële systemen. Het concern heeft zijn hoofdkantoor in Tokyo en is aanwezig in ongeveer 200 landen en regio's. Voor het boekjaar dat in maart 2017 werd afgesloten, realiseerde de Ricoh Group een wereldwijde omzet van 2028 miljard yen (ongeveer 18,2 miljard dollar).

Bron: Ricoh (ricoh.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen