< Terug naar overzicht

Jesse Segers nieuwe rector Nederlandse SIOO

Op 26 maart wordt Jesse Segers de nieuwe rector van SIOO in Nederland, een interuniversitaire ambachtsschool die mensen en organisaties wendbaar maakt in veranderings- en organisatieprocessen. Zo krijgt hij ook zelf de kans om leiderschap in de praktijk te brengen en de nodige veranderingen door te voeren.

Jesse Segers (38) studeerde in 2003 af als master Industriële en Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In 2011 behaalde hij ook een doctoraat Toegepaste Economie aan de Universiteit Antwerpen.

Segers begon zijn loopbaan in 2003 als HR-professional bij SWIFT. Twee jaar later werd hij Product Consultant bij SHL Belgium (het huidige Gartner). In 2006 startte Segers zijn academische carrière als academisch assistent Toegepaste Economie aan de Universiteit Antwerpen. In 2011 startte hij bij de Antwerp Management School als (assistent) professor Leiderschap. Datzelfde jaar werd hij er ook codirecteur van het ‘Expertise Center of Leadership’. In 2014 werd Segers decaan voor de masterprogramma’s en -opleidingen.

Later dit voorjaar, op 26 maart 2018, start Jesse Segers als de nieuwe rector van SIOO in Nederland. Hij blijft ook professor aan de Universiteit Antwerpen en gastprofessor aan Antwerp Management School. Als rector is hij er de gesprekspartner voor mensen op bestuurlijke en leidinggevende posities in organisaties en instellingen. Als rector van Sioo geeft hij ook richting aan de toekomst van Sioo en heeft hij de dagelijkse leiding onder toezicht van de Raad van Toezicht. De dagelijkse leiding behelst:

  • Zorg voor gezonde financiële positie en continuïteit als zelfstandig instituut.
  • Vaststellen inhoudelijke strategische koers in overleg met RvT en programmamanagers.
  • Beslissen over investeringen in vernieuwing in overleg met RvT en programmamanagers.
  • Profilering van Sioo naar universiteiten, advieswereld, overheid en bedrijfsleven.
  • Samen met programmamanagers onderhouden van docenten- en alumninetwerk.
  • Stimuleren van marktpositie Sioo door publicaties, congressen, onderzoek.
  • Initiëren en begeleiden van innovatie in programma’s en de ontwikkeling van nieuwe programma’s.
  • Uiteindelijke verantwoordelijkheid voor personeelsbeleid, informatiebeleid en marketing.

Sioo is een interuniversitaire ambachtsschool die mensen en organisaties wendbaar maakt in veranderings- en organisatieprocessen. Sioo is in 1958 opgericht door acht Nederlandse universiteiten, mede op initiatief van de organisatieadvieswereld. Sioo biedt langlopende leertrajecten aan in consultancy, executive changemanagement en changemanagement voor middenkaders, lokaal leiderschap (de ambtelijke top van gemeenten en gemeenschappelijke organisaties), en om succesvol ziekenhuizen te besturen. Daarnaast kan je als klant ook je eigen opleidingen zelf samenstellen op basis van je noden, en kan je kortlopende workshops van enkele dagen volgen.

Er zijn 200 docenten verbonden aan Sioo, dat gevestigd is in Utrecht. Het docentenkorps bestaat uit zowel professoren, als zeer ervaren adviseurs. De vijf meest invloedrijkste consultants van Nederland volgens MT Magazine geven bijvoorbeeld allen les bij SIOO.

“Ik heb me altijd al het meest comfortabel gevoeld in het tussengebied tussen theorie en praktijk. Ik schrijf, onderzoek en doceer niet alleen over leiderschap, de laatste jaren was ik als vicedecaan onderwijs zelf al enkele jaren bezig met leiderschap te tonen in de praktijk en de nodige veranderingen door te voeren. Dat smaakte naar meer. Bij Sioo krijg ik nu de kans om de eindverantwoordelijkheid te dragen in het buitenland, iets wat ook op mijn verlanglijst stond, en dat in een instituut dat zich duidelijk in het grensgebied bevindt, en met grote geschiedenis en faam in Nederland. Een waar voorrecht”, vertelt Jesse Segers over zijn nieuwe uitdaging.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen