< Terug naar overzicht

Jef Roos voorzitter raad van bestuur VDAB

De Vlaamse regering heeft Jef Roos aangewezen als voorzitter van de raad van bestuur van de VDAB. Hij volgt Danny Pieters op, wiens mandaat in de senaat voor de N-VA onverenigbaar was met het voorzitterschap.

Jef Roos is burgerlijk ingenieur Metaalkunde (KU Leuven, 1966), master of Science (1967) en doctor of Philosophy in Metallurgical Engineering (1969) aan de Colorado School of Mines (VS). Hij stapte in 1994 over naar ALZ, na een 25-jarige loopbaan als docent en gewoon hoogleraar aan de KU Leuven, waar hij het Materials Research Centre oprichtte. Hij bleef er gasthoogleraar en is er sinds 2008 emeritus.

Roos is ook auteur van boeken en octrooien, en van meer dan 200 wetenschappelijke publicaties. Hij is Fulbright alumnus, Fellow van het Institute of Metal Finishing (VK) en van The American Society for Metals. Hij ontving de Distinguished Achievement Medal van zijn Amerikaanse alma mater.

Jef Roos was voorzitter van de Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid (1990-1994) en van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO, 1992-1997). Tot oktober 2003 was hij Executive Vice-President van de Arcelor Groep en voorzitter van Ugine-ALZ Belgium (voorheen ALZ, waar hij tot 2002 gedelegeerd bestuurder was).

Na een voorzittersmandaat van 2000 tot 2003 bij het Vlaams Economisch Verbond (VEV), is hij er nu erevoorzitter. Sinds 2004 zit hij tevens de raad van bestuur van de KU Leuven voor.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen